Autor Societat
4 Juny 2014 a 15:30

El 2013 va baixar un 13% el nombre de víctimes de trànsit greus o mortals a Terrassa

De 62 a 57

accident Terrassa Carretera Talamanca

Accident a la carretera de Terrassa a Talamanca // Foto: Joan Murcia

El nombre de víctimes de trànsit greus o mortals a Terrassa es va reduir el 2013 un 13’11%  respecte a l’any anterior, passant de 62 a 57. Aquesta i la resta de dades de la memòria de Via Pública i Policia Municipal 2013, les va presentar ahir l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, al Consell Municipal de Seguretat.

D’aquesta manera, es va donar a conèixer la disminució en el nombre víctimes d’accidents greus o mortals recollits al Pla de Seguretat Vial Local 2013-2016. El Pla es va redactar amb l’objectiu de rebaixar un 15% les víctimes d’aquesta tipologia d’accidents del 2011, que van ser 73. El 2012, l’any que es va redactar el Pla, ja es va baixar a 62, i el 2013, primer any de vigència, s’ha tornat a reduir la xifra. Així, en dos anys la reducció de víctimes greus o mortals ha estat de gairebé el 22%, mentre que els objectius eren del 15% en cinc anys.

Tot i això, dins de la tendència positiva hi ha un indicador negatiu: la xifra de morts ha passat d’un a quatre. De l’estudi de la distribució territorial dels accidents es desprèn que no hi ha punts negres a la xarxa viària de la ciutat. Hi ha 13 punts que van registrar 5 o més sinistres, però entre tots 13 representen menys del 7% del total d’accidents que es van produir a la ciutat.

Per altra banda, a l’apartat de seguretat ciutadana, tots els indicadors mostren evolucions favorables respecte el 2012. El nombre de fets delictius es va reduir un 9,27%, i dins d’aquests, s’han reduit més els delictes que les faltes. El fet delictiu més freqüent continua sent la falta de furt (2.603 del total de 12.475) tot i que se n’han comès 355 menys que el 2012. Entre els més freqüents hi ha també el robatori amb força a l’interior de vehicles, la falta de danys i el robatori amb força.

Switch to mobile version