Autor Sanitat
28 Juny 2014 a 09:15

El conseller Sr Boi Ruiz i l’alcalde Jordi Ballart inaguren el nou centre sanitari de Fresenius Medical Care

 Atendrà 270 pacients diaris

 

Boi Ruiz i Jordi Ballart

Boi Ruiz i Jordi Ballart // Foto. Joan Murcia

En un acte presidit pel Sr Conseller de Salut Sr Boi Ruiz i l’alcalde de Terrassa Sr Jordi Ballart, ahir a la tarda va quedar inaugurada la clinica NephroCare Terrassa de Fresenius Medical Care.

Tal com es va recordar en els parlaments , la construcció d’aquest Centre ha estat possible gràcies  als acords de col·laboració entre les 3 parts: l’Ajuntament, Fresenius Medical Care i Catsalut.

Així, l’Ajuntament de Terrassa ha cedit per 25 anys els terrenys de 2,185 m2 on es troba el Centre, l’empresa,que ha invertit més de 4 milions d’euros, ha construït  l’edifici i l’ha equipat amb l’última tecnologia del mercat i Catsalut i l’empresa han arribat a un concert gràcies al qual a partir d’ara, 420.000 residents al Vallès Occidental que tenen com a referència el Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua de Terrassa en seran usuaris en potència.

Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care // Foto. Joan Murcia

El Centre, ubicat al costat del CAP Sud, es el primer centre de diàlisis ecosostenible de l’estat espanyol i un dels pocs d’Europa amb la certificació energètica classe A. Tal com recordava el Sr Conseller en el seu parlament, amb aquest Centre queda demostrat que el servei de diàlisis no ha de donar-se en soterranis foscos i propers a un punt important de subministrament d’aigua i es va mostrar satisfet que aquest acord col·laboratiu entre les 3 parts beneficii especialment als usuaris (pacients amb tractament renal substitutiu) que ara disfrutaran d’una millor comoditat i seguretat, als gairebé 40 professionals que hi treballen en unes condicions molt millors que fins ara i podran atendre fins el doble dels pacients que actualment eren atesos a les instal·lacions del centre de Terrassa. D’altra banda també va destacara que representa una millora pel que fa a l’accessibilitat dels vehicles sanitaris al centre, i  una millora pels contribuents que, en haver-se efectuat amb financiació privada, no ha repercutit a les comptes de la Generalitat.

Aquest es el 10è centre de l’empresa Fresenius Medical Care a Catalunya del total de 61 que tenen a l’estat espanyol i ofereix totes les modalitats de diàlisis. Així, a part de la convencional, també hi ha servei d’hemodiafiltració d’alt volum i diàlisi peritoneal.

Switch to mobile version