Autor Política
24 Juny 2014 a 14:30

El Grup Municipal CiU presentarà dues propostes de resolució al proper Ple de juny

Pretén millorar la mobilitat

Josep Rull // Foto: Toni Garcia

Josep Rull // Foto: Toni Garcia

El Grup Municipal CiU ha preparat dues propostes de resolució pel Ple del mes de juny, que se celebrarà el proper dijous, 26 de juny.

La primera pretén afavorir la mobilitat amb bicicleta implantant mesures per afavorir la seguretat i impedir el robatori del vehicle. Les principals raons són buscar la millora de qualitat de l’aire, de fluïdesa del trànsit i de salut pública. Una de les problemàtiques que mostren els membres de CiU és que diversos estudis han assenyalat la vulnerabilitat de la bicicleta al robatori, ja que un 37% de propietaris de bicicletes han sofert almenys un robatori del vehicle, i per tant, és un factor desmotivador.

Els convergents proposen valorar l’estat dels plans de mobilitat sostenible pel que fa a l’ús de la bicicleta i l’eficàcia dels plans d’impuls de la utilització de la bicicleta. També volen recollir dades sobre la percepció de la seguretat en la utilització de la bicicleta a la ciutat de Terrassa, pel que fa als robatoris, i a la recuperació de bicicletes robades. A més, dins la proposta de resolució es pretén adaptar en les mesures per tal de convertir els actuals aparcaments de bicicleta en aparcaments segurs, i que els nous aparcaments de bicicletes a la via pública s’implantin amb sistemes de seguretat de major grau que els actuals. Per últim, també volen adaptar en un termini màxim de tres mesos la implantació del BiciRegistre, del marcatge de bicicletes, per tal d’evitar-ne el robatori i de possibilitar-ne la identificació i el retorn.

La segona proposta de resolució busca millorar l’antic espai del mercadal Martí l’Humà, un del més antics de Catalunya. El Grup Municipal demana estudiar, juntament amb l’Associació de Veïns de Montserrat, les mesures adients per a millorar la il·luminació a l’antiga esplanada del Mercadal Martí l’Humà, així com altres accions que calguin per tal de garantir un accés segur al recinte per la nit i evitar actes incívics. La proposta sorgeix a petició del mateix veïnat, que demana que s’instal·lin els punts de llum adients i que esdevingui un lloc fàcilment accessible, evitant la possibilitat que es produeixin actes vandàlics.

Switch to mobile version