Autor Economia
27 Juny 2014 a 11:00

El Parlament aprova la creació del Col•legi d’Economistes de Catalunya

Fusionarà els col·legis mercantils i empresarials de Catalunya

col·legi d'economistes de catalunya

El Parlament ha aprovat el Projecte de llei impulsat pel Govern i presentat pel conseller de Justícia, Germà Gordó, que dóna lloc a la fusió dels col·legis de titulats mercantils i empresarials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. S’unificarà doncs, en un únic Col·legi d’Economistes de Catalunya format pel Consell de Col·legis de Titulats Mercantils i Empresarials i el d’Economistes de tot Catalunya. Aquest consell, el qual agruparà els professionals de l’economia i de l’empresa, va ser aprovat per 127 vots a favor, cap abstenció i cap vot en contra.

En la seva exposició al Parlament, el conseller ha destacat que la proposta legislativa és “el resultat d’un llarg procés d’anàlisi i debat de les corporacions que es fusionen” i que “parteix de la necessitat d’adaptació de les corporacions al nou entorn derivat de la reforma dels estudis universitaris”, i d’altres canvis, com ara les modificacions legislatives promogudes pel Parlament Europeu i el Consell Europeu i la nova demanda dels ciutadans respecte a aquests professionals. Gordó ha comentat també que el Govern ha facilitat el procés de fusió, i ha comptat amb l’aval del Consell de Treball, Econòmic i Social. “Aquesta llei mira cap al futur i inicia un camí que, possiblement, seguiran altres col·legis professionals” ha recalcat.

Els objectius principals de la iniciativa legislativa han estat, segons ha explicat el titular de Justícia, “situar el col·legi unificat al nivell de les grans corporacions professionals que, per tradició històrica, tenen major presència en la societat catalana”, però també millorar la prestació dels serveis tant als col·legiats com als consumidors i usuaris, evitar duplicitats en els serveis i comunicacions als professionals i aglutinar totes les especialitats i estudis relacionats amb l’àmbit de l’economia i l’empresa.

Switch to mobile version