Autor Política
9 Juny 2014 a 16:45

El Ple municipal aprova l’adhesió de Terrassa a la Carta de Màlaga

Vol promoure models urbans sostenibles

Fotografia: Aina Marcobal

Fotografia: Aina Marcobal

L’Ajuntament de Terrassa s’adherirà a la Carta de Màlaga i a la plataforma CAT-MED pels models urbans sostenibles després que s’aprovés l’adhesió en el Ple municipal celebrat el passat 29 de maig. Per tant, Terrassa s’afegirà a les 25 ciutats i territoris d’Espanya, França, Itàlia i Grècia que defensen un model de ciutat compacta, sostenible i cohesionada.

Així mateix, Terrassa s’uneix al compromís de promoure models urbans sostenibles i portar a bon termini les actuacions urbanes en concordança amb la filosofia d’aquesta carta, i estableix la creació d’una plataforma per a vehicular aquests compromisos. Els onze signants de la carta més l’Institut del Mediterrani van crear la plataforma com a socis fundadors, i posteriorment s’hi han afegit 14 governs de diferents àmbits territorials dels quatre estats.

La Carta de Màlaga la van signar el 7 de febrer de 2011 els alcaldes i representants institucionals dels territoris socis pel projecte CAT-MED: Màlaga, Sevilla, València, Barcelona, Marsella, la Comunitat del País d’Aix-en-Provence, Roma, Gènova, Turín, Regió d’Àtica i Tesalònica. El projecte CAT-MED (Changing Mediterranean Metropolises Around Time) va arrencar dos anys abans també a Màlaga, al voltant de la idea de promocionar les Illes Verdes, una experiència pilot edificatòria, símbol de la cohesió territorial, social i tecnològica.

Per la seva part, l’Ajuntament de Terrassa considera que la participació en aquesta plataforma serà enriquidora pel municipi i que l’intercanvi d’experiències amb aquestes ciutats i territoris permetrà impulsar nous projectes en aquest àmbit. En aquest sentit, el Ple municipal va votar dijous favorablement la proposta de l’Equip de Govern. En els propers dies el Consistori sol·licitarà formalment la seva adhesió a la Carta i a la Plataforma.

Switch to mobile version