Autor Societat
9 Juny 2014 a 14:00

Els embassaments de les conques internes se situen al 86% de la seva capacitat

Fa un any es trobaven 10 punts per sobre

Foto. Sergi Colomer

Foto. Sergi Colomer

Els embassaments de les conques internes catalanes es troben a un 86% de la seva capacitat, que equival a uns 598 hectòmetres cúbics, mentre que l’any passat per les mateixes dates se situaven en un 96%, uns 668 hm3 emmagatzemats. L’Agència Catalana de l’Aigua ho ha constatat així, i en els darrers 30 dies l’aigua embassada s’ha estabilitzat, amb lleus increments gràcies a les pluges dels darrers dies.

El sistema Ter-Llobregat ha incrementat en el darrer més en 4 hm3 les seves reserves, situant-se així en 598 hm3. L’embassament de Boadella es troba actualment a un 78% de la seva capacitat, fins a 19 punts menys que fa un any, i pantans de Foix, Siurana i Riudecanyes es troben al 97, 98 i 100% respectivament, uns volums similars als de fa un any.

Amb aquest nivell de reserves als embassaments, es poden garantir totes les demandes ordinàries per aproximadament 15 mesos. No obstant, és necessari continuar amb un ús eficient de l’aigua i mantenir l’estalvi assolit fins la data.

Switch to mobile version