Autor Economia
15 Juny 2014 a 13:30

Els integrants del consorci europeu del projecte REINICIAL han celebrat la seva segona trobada

Volen fomentar la inserció laboral

REINICIAL

Imatge del web de Cecot

La  setmana passada es  va  dur  a  terme  a  Èmpoli,  Itàlia,  la  segona  trobada  dels integrants del consorci europeu del projecte REINICIAL. La finalitat d’aquesta trobada va ésser la de transmetre l’experiència de la patronal en l’àmbit de la inserció laboral de persones majors de 45 anys. El consorci està liderat per la Fundació Cecot Persona i Treball i hi participen altres entitats d’Itàlia, Portugal i Grècia.

A  REINICIAL  es  considera  principal  reforçar  la  capacitat  resilient  o  les  habilitats necessàries  per  assolir  amb  èxit  un  procés  de  recerca  de  feina.  En  aquest  sentit, Anna Delclòs, directora de la Fundació Cecot Persona i Treball va compartir les eines d’acompanyament  psicològic  i  els  mòduls  de  reforç  de  la  resiliència  amb  els  socis europeus  assistents  a  la  trobada.  Aquestes  eines  tenen  la  finalitat  de  millorar  les oportunitats d’inserció de persones sèniors, que més enllà de tenir dificultats d’inserció es troben en circumstàncies econòmiques i psicològiques difícils.

Delclòs  va  exposar  “compartir amb professionals d’arreu d’Europa la nostra experiència ens posiciona com a un agent de referència en l’àmbit de la inserció laboral i ens ajuda, al seu torn, a millorar la nostra pràctica diària en conèixer experiències exitoses d’altres països.”

Aquest  projecte  està  cofinançat  per  la  Unió  Europea  en  el  marc  del  programa d’aprenentatge permanent, Leonardo da Vinci.

Switch to mobile version