Autor Cultura
10 Juny 2014 a 09:30

Els Minyons de Terrassa participen a la jornada “Catalans want to vote”

Actuació a la Plaça Sant Jaume

Actuació a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Actuació a la Plaça Sant Jaume de Barcelona // Imatge cedida pels Minyons de Terrassa

Els Minyons de Terrassa van participar el diumenge a la jornada reivindicativa Catalans want to vote, duta a terme a les principals ciutats europees. La campanya la va promoure Òmnium Cultural, amb actuacions castelleres a Roma, Brussel·les, París, Lisboa, Londres i Berlín, entre d’altres.

Els Minyons van actuar a Barcelona, juntament amb els Castellers de Barcelona i els de Sabadell. A les 12h del migdia les tres colles van alçar uns pilars davant l’edifici de la Generalitat per reclamar el dret a decidir. A la mateixa hora també es van construir els castells a les 7 capitals europees.

La jornada va seguir amb l’actuació del 45è aniversari de la colla dels Castellers de Barcelona. Les tres colles van fer tres pilars caminats fins arribar davant de l’ajuntament de Barcelona.

Els malves van continuar la jornada fent un 5d8 a la primera ronda, el qual van poder descarregar sense problemes. A la segona ronda es a poder veure el tercer castell de nou pisos dels Minyons: un 3d9, estrenat l’any passat durant la Diada del Patrimoni. L’última construcció va ser el 2d8 amb folre, el sisè d’enguany. Per acabar, es va fer un pilar de 6.

Els Castellers de Barcelona per la seva banda, van descarregar el 5d8, el 3d9f, el 2d8 i el pilar de 6. Els de Sabadell van descarregar el 3d8, el 7d8, el 4d8 i dos pilars de 5 simultanis.

Switch to mobile version