Autor Ensenyament
4 Juny 2014 a 10:00

Exalumnes de l’ETSEIAT patenten un sistema de producció d’energia renovable per a vaixells

S’anomena bound4blue

Imatge virtual del Bound4blue

Imatge virtual del Bound4blue // Imatge del lloc web estech.upc.edu

Josep Miguel Bermúdez i Jordi Salas, tots dos titulats en Enginyeria Aeronàutica a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT), han patentat a Europa, EE.UU, Xina i Japó un nou sistema de producció d’energia renovable preparat per aplicar a grans embarcacions. Es basa en un sistema mòbil que no necessita cap estructura fixa i evita l’impacte paisatgístic.

El bound4blue, com s’anomena el sistema, es basa en la tecnologia aeronàutica per tal de permetre estalviar combustible a grans vaixells de càrrega. També permet generar i emmagatzemar energia en forma d’hidrogen i oxigen.

L’objectiu de la nova tecnologia é, per tant, doble: reduir el consum de combustibles de grans vaixells de càrrega i convertir les grans embarcacions en generadores d’energia verda aprofitant la força del vent al mitjà marí.

Veles rígides

Les veles rígides inspirades en les ales dels avions són la base d’aquesta iniciativa. S’aprofita la força del vent per transformar-la en una font d’energia verda. Les veles mantenen una estabilitat estructural adequada i, a la vegada, un rendiment major que les veles convencionals, ja que utilitzen perfils no simètrics.

Separar l’hidrogen i l’oxigen del mar mentre es navega

Les veles permeten més velocitat ja que permeten vèncer de manera més eficient la resistència hidrodinàmica de l’aigua. Les veles també serveixen per generar energia a través d’unes turbines que generaren l’energia necessària per dur a terme l’electròlisi a l’aigua del mar separant l’hidrogen i l’oxigen, que s’emmagatzemarien al mateix vaixell.

Switch to mobile version