Autor Cultura
5 Juny 2014 a 18:00

Festes del Rocío a Catalunya

Del 5 al 9 de juny la FECAC organitza la 43ª edició de la Romería del Rocío

Rocio

Com cada any, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) ha organitzat les festes del Rocio a la província de Barcelona, que enguany arriben a la seva 43a edició. Aquest 2014, entre el 5 i el 9 de juny la celebració tindrà lloc a Mas Duran, entre les poblacions de  Montcada i Reixac i Ripollet, prop de la zona del Mas Rampinyó i hi participaran 22 germandats i moltes associacions i entitats relacionades

Com a lloança a la Verge Maria es traslladarà a l’Aldea la Verge del Rocio de Cerdanyola. Les jornades combinaran les misses amb les festes de les casetes, motiu pel qual hi acudeixen tan creients com no creients. Moltes d’aquestes casetes són privades i només hi poden entrar els que hi participen, però els que no estan associats, poden ser convidats. També es portarà a terme el peregrinatge amb l’emblema de cada germandat, anomenat Simpecado i el recorregut de la Blanca Palomes per totes les casetes de l’Aldea.

El camí del Rocio es fa des de Barcelona, per la carretera de la Roca o per la N-150 travessant Ripollet per aquells que s’apropen des de les comarques del Bages i el Vallès, ja siguin de Cerdanyola, Terrassa, Sabadell o Manresa.

Per arribar-hi des de la C-58, s’ha de seguir direcció Terrassa o Manresa. Un cop travessat el riu Ripoll s’hi troba el Mas Duran. Des de la C-17, s’ha de sortir a Montcada i Reixac, direcció Ripollet i a partir d’aquí hi ha senyalització cap al Mas Rampinyó.

Switch to mobile version