Autor Política
23 Juny 2014 a 18:00

ICV-EUiA durà al ple la nova llei de Telecomunicacions i la celebració d’un referèndum sobre la Monarquia

Manuel Pérez: “la Constitució del 78 no pot tornar a ser l’excusa per no escoltar a la ciutadania”

logo icv euia

El grup municipal ICV-EUiA de Terrassa presentarà dues propostes de resolució al ple ordinari del mes de maig que se celebrarà aquest dijous. També ha presentat una proposta d’acord a la Junta de Portaveus.

Una de les propostes de resolució és a favor d’una reforma constitucional i de la convocatòria d’un referèndum sobre la Monarquia, i per l’inici d’un procés constituent. La segona, en rebuig de la Llei 9/2014 de Telecomunicacions i el nou marc normatiu en relació a la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil.

Pel que fa a la primera proposta, des d’ICV-EUiA es fa palès que “estem en un moment transcendental, de ferma desconfiança de la societat cap a les institucions i de forta reivindicació social de canvis estructurals que puguin construir unes noves bases democràtiques de convivència amb equitat, sense privilegis, i amb absolut respecte i consideració cap als drets socials de les persones i els drets nacionals dels pobles” i per tant per recuperar les essències de la democràcia “la Constitució del 78 no pot tornar a ser l’excusa per no escoltar a la ciutadania i donar-li veu mitjançant referèndum per expressar-se”.

D’aquesta manera, els rogiverds demanen a la resta de grups municipals que es reclami a l’Estat l’impulsa d’un procés constituent per a plantejar la República i un altre model d’Estat utilitzant tots els mecanismes que preveu la Constitució Espanyola i declari esgotat el model d’Estat actual, fent una crida a la ciutadania a exigir la reforma de la Constitució i la convocatòria d’un referèndum, on sigui el conjunt de la ciutadania qui decideixi amb els seus vots la forma d’Estat que prefereix. A partir d’aquesta demanda, ICV-EUiA proposa que l’Ajuntament insisteixi en la necessitat de continuar el procés per a l’exercici del dret a decidir i que el poble de Catalunya s’expressi en llibertat el proper 9 de novembre.

En el cas de la proposta pel rebuig de la Lleig de Telecomunicacions, des del grup municipal s’assenyala que es menysté el poder de decisió de la ciutadania i dels ajuntaments. Aquesta nova llei sotmet el desplegament de xarxes públiques de comunicacions electròniques a les disposicions del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. D’aquesta manera, els ajuntaments no podran atorgar llicències, ni fer estudi sobre com afecta la instal·lació d’antenes en el medi ambient, l’ordenació urbana i territorial, i la salut pública.

ICV-EUiA considera que aquesta normativa “dinamita” aquí Terrassa el consens, debat i acords als quals s’ha arribat a la Comissió de Seguiment del Pla d’Infraestructures de Telecomunicacions de Terrassa. La nova Llei de Telecomunicacions, aprovada a principis de maig, pot propiciar l’expropiació forçosa i automàtica per part de l’administració de l’Estat de les terrasses d’edificis privats per la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil, simplement si l’empresa de telecomunicacions justifica que la terrassa és d’interès general.

Per això una de les propostes de la resolució proposada per ICV-EUiA és encarregar als serveis tècnics municipals que estudiïn l’afectació de la Llei 9/2014 de Telecomunicacions en el cas del municipi de Terrassa i convocar una reunió de la Comissió del Pla d’Infraestructures de Telecomunicacions de Terrassa per posar-ho en comú i analitzar quins criteris i protocols acordats i consensuats, en el marc d’aquesta Comissió, són vigents o es poden adaptar al nou marc normatiu, i quins han quedat invalidats amb la nova normativa i per l’assumpció competencial plena de l’administració central contemplada en la nova normativa.

ICV-EUiA també proposarà recolzar les peticions de la campanya Papers sense contracte, que promouen diferents organitzacions socials del nostre país per tal de poder facilitar la regularització de les persones migrades sense contracte de treball que conviuen a la nostra societat i que estan patint una enorme situació de precarietat i vulnerabilitat.

El grup municipal proposa que l’Ajuntament sol·liciti a les administracions la flexibilització de les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i treball de les persones estrangeres, proposar l’arrelament favorable per la seva situació de vulnerabilitat a totes les persones migrades sense regularitzar que no disposin d’un contracte de treball i demanar al Govern Espanyol que atorgui el permís de residència a totes les persones que aportin aquest certificat d’esforç d’integració i a la Generalitat de Catalunya que els continuï renovant.

Switch to mobile version