Autor Economia
20 Juny 2014 a 12:00

Joana Ortega: “Catalunya necessita un model econòmic que generi riquesa, cohesió social i territorial”

Lliurament dels Premis Cambra 2014

[wzslider info=”true”]

Ahir a la nit va tenir lloc a la Masia La Tartana de Matadepera el lliurament dels Premis Cambra 2014.

L’acte va estar presidit per Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, la qual va destacar la feina de la Cambra de Comerç en el desenvolupament de petites i mitjanes empreses, ja que les ajudes “són vitals en el sentit que malgrat la crisi, segueixen sent l’actor dominant i imprescindible de l’estructura productiva catalana”.

Va assegurar que un dels objectius prioritaris del govern català és el de “provocar un impacte en la societat per afavorir la reactivació econòmica a través de l’aprimament legislatiu i l’estalvi de costos directes i indirectes que han pagat empreses”, i va comentar que s’està finalitzant la redacció d’un avantprojecte de llei administrativa “vinculada al món local per facilitar la productivitat i compatibilitat d’àmbit econòmic i la racionalització administrativa”.

Ortega va comentar que és necessari construir un nou model econòmic que aposti per l’eficiència i la competitivitat, però que alhora sigui “sostenible en el temps, amb capacitat d’adaptació i crear ocupació estable i planificada. En definitiva, Catalunya necessita un model econòmic que generi riquesa i que al mateix temps permeti garantir la cohesió social i la cohesió territorial”.

D’altra banda, l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, va agrair la confiança de la Cambra de Terrassa de fer l’acte a Matadepera: “És un goig poder aplegar la festa de les cambres que s’ha consolidat. Ens fa molta il·lusió que se segueixi celebrant a Matadepera”. També va fer referència a la importància de potenciar el teixit econòmic del territori, ja que “sense empreses no hi ha feina. Sense feina no hi ha ocupació”.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va fer referència a la diversitat empresarial i política que hi ha al Vallès Occidental i va assenyalar que vivim uns temps que estan canviant “i canvien molt de pressa; hem d’anticipar aquest canvi i aprofitar-lo i liderar-lo. Per mi, aquesta és l’actitud que hi ha a la trajectòria de les empreses guardonades. Són molt diferents entre elles però tenen alguns trets comuns. Són empreses que han sabut arrelar-se a l’entorn, que representen el capitalisme intel·ligent que creen progrés als municipis on treballen i pel país amb una visió molt clara del context europeu i internacional en el qual es produeix el desenvolupament”.

Carme Garcia, alcaldessa de Rubí, també va explicar la importància de seguir apostant per crear ocupació: “les empreses representen l’activitat econòmica de la nostra ciutat i per tant on la gent viu i treballa. I algunes empreses fins i tot tenen al seu nom “Rubí” o estan molt consolidades a la nostra ciutat i tenen una mida important i esperem que es quedin molt de temps a la ciutat i continuïn generant ocupació”.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va explicar que des del municipi es va impulsar una “estratègia social econòmica i ambiental, però en la vessant econòmica aquesta estratègia ha pres la fortalesa de les empreses del nostre territori. Si nosaltres garantim la fortalesa d’aquestes empreses, aquestes poden avançar, tirar endavant un producte i poden tenir capacitat d’innovació i internacionalització; estem assegurant llocs de treball, i per tant estem assegurant que els nostres ciutadans tenen oportunitats”. Va afegir que tot i que les administracions locals tenen poques competències en l’economia, els ajuntaments “poden fer gestos d’acompanyament a aquestes empreses”, com ara “l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, les línies d’emprenedoria, el mentoring que podem fer conjuntament amb l’associació d’empresaris i totes les eines que posem a disposició de les petites i mitjanes empreses que són fonamentals per aguantar aquesta crisi”.

La relació de guanyadors va ser la següent:

 1. Europastry SA de Sant Cugat, en la categoria Internacionalització.
 2. Germans Boada SA de Rubí, en la categoria Internacionalització.
 3. Continental Automotive Spain SA de Rubí, en la categoria Responsabilitat Social Corporativa.
 4. Distribuidores Touchland SL de Sant Cugat, en la categoria Responsabilitat Social Corporativa.
 5. Clinic Bikes SL de Sant Cugat, en la categoria de Millor Iniciativa Comercial i de Serveis.
 6. Gama Profit SLU de Terrassa, en la categoria de Millor Inicaitiva Comercial i de Serveis.
 7. Mutual Midat Cyclops amb filials a Rubí i Sant Cugat, en la categoria de Gestió del Talent, Formació i Coneixement.
 8. Grup Vagindauto de Terrassa, en la categoria de Gestió del Talent, Formació i Coneixement.
 9. Euro Implementos SL de Sant Cugat, en la categoria Impuls de la Innovació, Recerca i Desenvolupament.
 10. Grifoll Print Promotions SL de Rubí, en la categoria Impuls de la Innovació, Recerca i Desenvolupament.
 11. Pont, Aurell y Armengol SL de Terrassa, en la categoria Iniciativa Empresarial.
 12. Somnismir SL de Terrassa, en la categoria Empresa de Nova Creació.
Switch to mobile version