Autor Ensenyament
9 Juny 2014 a 16:00

L’ Institut de Santa Eulàlia fa una enquesta als ciutadans terrassencs per valorar la seva satisfacció amb la ciutat

Els terrassencs es mostren a les enquestes descontents amb la democràcia, les institucions i els polítics de la ciutat

Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Un grup de 250 alumnes de L’ Institut de Santa Eulàlia, tutoritzats per mestres del mateix institut han portat a terme una enquesta que reflecteix els valors ciutadans dels habitants de Terrassa. L’enquesta s’ha realitzat a 2.957 persones, de les quals 2.509 eren terrassencs i s’han escollit enquestats a partir dels 16 anys i entre dones i homes equitativament, per tant, la mostra aconseguida té una alta representativitat. El projecte s’ha proposat amb motiu del 25è aniversari de la inauguració del centre, dins del procés Àgora .

Els enquestats, en general, puntuen la satisfacció amb la ciutat amb 6,4 punts sobre 10. La pitjor marca se l’enduu la confiança amb els polítics, amb un 1,56 punts. A la cua de descontent es troba la desil·lusió pel que fa a la democràcia (4,07), i l’actuació de les administracions (la més alta, 4,46 punts per a l’actuació de l’Ajuntament i 2,08 per l’administració estatal).

En relació als aspectes que cal millorar, els enquestats posen de relleu l’augment de l’oferta i horaris del transport públic (30%), la disponibilitat i gratuïtat de l’aparcament (27,4%), millora en les congestió del trànsit diari de cotxes (19,2%), la neteja de l’espai públic (16,3%) i, en darrer lloc, la millora del paisatge urbà (9,7%). Només un 5,8% considera que no cal millorar res, mentre que un 9,2% creu que s’ha de fer una millora generalitzada.

Pel que fa als aspectes més positius, Terrassa posseeix un esperit associatiu 2 punts per sobre de la mitjana catalana, tot i que més d’un 57% no pertany a cap entitat ni moviment associatiu. Cal destacar com a element positiu el fet que, malgrat el descontent i la insatisfacció amb diferents temes, el nivell de felicitat se situa en el llindar de 7,52 punts, per sobre de la felicitat dels espanyols i per sota dels anglesos, segons l’ European Social Survey.

Finalment, els enquestat valoren amb un 6,34 punts la seva identificació amb la ciutat. L’espai més significatiu ha estat el Parc de Vallparadís (16% dels terrassencs s’identifiquen amb aquest). El segueixen a força distància el Parc de Sant Jordi-Masia Freixa (9,7%) i la Plaça de la Dona (9,1%). En darrers llocs resten la Rambla, la Seu d’Ègara i d’altres conceptes abstractes com el passat industrial de la ciutat. Sobre la imatge de les diferents zones, millora la percepció dels barris perifèrics, sobretot el nord-oest de Terrassa.

 

Switch to mobile version