Autor Economia
29 Juny 2014 a 15:30

La Cambra de Terrassa obre una nova edició de la plataforma Plató d’Intercanvi d’Experiències i Pràctiques Directives

 La segona sessió s’iniciarà a l’octubre

La Plató end Festivity // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

La Plató end Festivity // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va celebrar el Plató End Festivity, que ha estat la cloenda de la primera edició d’una plataforma empresarial anomenada Plató Learning Business, en el marc de l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2014, que va tenir lloc el passat 19 de juny. Tretze empresaris i directius d’empreses catalanes han participat d’aquesta plataforma que va iniciar la Cambra de Terrassa el juliol de 2013. En el marc de la plataforma, han compartit experiències i coneixements amb el fi de millorar la gestió de les seves empreses, a partir d’un programa de treball i metodologia dissenyats per ells mateixos, i han comptat amb el suport d’empresaris i directius de solvència reconeguda.

La Cambra de Terrassa ha obert la convocatòria de la segona edició de la plataforma Plató Learning Business, que es posarà en marxa el proper mes d’octubre, i que està adreçat a gerents i directius de recursos humans. El nou grup estarà format per 15 persones, que tindran accés a una xarxa internacional d’intercanvi d’experiències amb empreses de Bèlgica, Itàlia i Portugal.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per primera vegada a Espanya per la Cambra de Terrassa, i és una fórmula que permet millorar les capacitats de gestió dels empresaris i directius, mitjançant la participació en una xarxa empresarial internacional, per tal de poder compartir i intercanviar experiències. Sota la guia de tres empresaris-dinamitzadors, els permet resoldre els problemes diaris, i tenen l’oportunitat de tractar conjuntament les dificultats que troben en la gestió diària i reben ajuda per trobar solucions, bé consultant amb altres empresaris, bé amb l’ajuda d’experts als quals es convida a assistir a les reunions.

Aquesta fórmula, basada en el networking, el benchmarking europeu en xarxa i la transferència i intercanvi de coneixement i pràctiques directives en base a un programa de treball definit ad-hoc i dinamitzada pel mateix empresariat, es desenvolupa amb èxit en diferents regions europees; per exemple a Flandes, on actualment s’hi troben 70 grups de directius en funcionament, dins del programa Plato Business Network. L’objectiu de futur de la Cambra de Terrassa és constituir diferents grups, focalitzats en àmbits específics d’interès empresarial com per exemple la gerència, els recursos humans, les Finances, l’Emprenedoria o la Internacionalització.

Mitjançant aquesta fórmula, un grup d’empresaris de sectors diferents i no competidors, participaran a partir de l’octubre en el programa, per un període de deu mesos, celebrant-se una sessió mensual. Els dinamitzadors del grup seran tres empresaris que actuaran com a mentors, amb la funció de conduir, dinamitzar i donar suport individual als directius participants. Després d’una trobada d’un cap de setmana, els empresaris participants dissenyaran un programa de treball i definiran quins dies es duran a terme les 10 sessions, en què es compartiran solucions i experiències sobre gestió de personal, organització, gestió comercial, exportació, finances, màrqueting i R+D+i.

Les empreses interessades poden incorporar-se en la plataforma impulsada per la Cambra fins a finals de juliol de 2014.

Switch to mobile version