Autor Cultura
27 Juny 2014 a 13:00

L’Acadèmia del Cinema Català celebra els èxits del cinema de casa a la Festa d’Estiu

Dijous a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm

Imatge del web de l'Acadèmia de Cinema Català

Imatge del web de l’Acadèmia de Cinema Català

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona acollirà el 3 de juliol a les 20h la sisena edició de la Festa d’Estiu organitzada per l’Acadèmia de Cinema Català. A la jornada se celebraran els èxits internacionals de les produccions catalanes i s’avançaran les estrenes de la temporada que ve. Tot això, amb la presència d’acadèmics, professionals del sector i personalitats de la cultura, la comunicació i la política.

Les 35 pel·lícules estrenades entre el juny de 2013 i el maig de 2014 han aplegat un total de 112 premis fora de Catalunya, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió i pel·lícules d’animació. Per la temporada que ve s’esperen 46 noves produccions que es troben actualment en rodatge o postproducció. Concretament, s’estrenaran 44 llargmetratges, 10 d’aquests documentals, i 6 pel·lícules per a televisió.

La trobada servirà també per homenatjar a Miquel Porter Moix amb una exposició sota a la sala de brassatge de la Fàbrica DAMM comissariada per l’Associació d’Amics Miquel Porter Moix. A l’exposició s’hi podran trobar produccions cinematogràfiques i exemples del seu compromís amb l’activisme cultural. Els seus poemes seran musicats gràcies al grup Boris Porter Trio.

La Festa de l’Estiu servirà també per donar a conèixer el veredicte del Jurat en la segona edició del Premi Pepón Coromuna. El Jurat està format per Gonzalo Herralde, cineasta i editor audiovisual; Carolina López, directora de l’Animac; Paco Poch, productor i distribuïdor; Sílvia Quer, directora; i Marta Molins com a Presidenta Honorífica.

El guardó es va crear en homenatge a l productor que va morir fa 26 anys i vol distingir l’acció audiovisual més destacada pel que fa en innovació, creativitat i risc del 2013. El guardó d’enguany l’ha dissenyat Tona Comina basant-se en un dels objectes inseparables de Pepón Coromina: les ulleres de sol.

Switch to mobile version