Autor Societat
3 Juny 2014 a 13:15

Mosquit tigre: frenar la seva presència

La prevenció és la millor fórmula per evitar la seva proliferació

Mosquit tigre // Imatge del web de la Generalitat

Mosquit tigre // Imatge del web de la Generalitat

La primera vegada que es va detectar el mosquit tigre a Catalunya va ser l’any 2004. Aquest insecte es reconeix per les ratlles blanques al cap, cos i potes.

Aquest mosquit es prolifera, principalment, a partir dels ous i les larves que viuen en petites basses d’aigua estancada a àrees properes a la presència humana. Es per això que el més efectiu per evitar la presència d’aquest insecte és evitar tenir envasos que puguin fer de receptacle d’aigua estancada durant més de deu dies. En els domicilis la millor solució és retirar recipients que contenen aigua o neutralitzar-los foradant-los, invertint-los, cobrint-los o canviant-ne l’aigua periòdicament. En el cas concret de les piscines es necessari que l’aigua que continguin no pugui esdevenir focus de cria. Quan les piscines estiguin buides s’han de mantenir eixutes del tot. En el cas que estiguin plenes s’han de mantenir en condicions higièniques i sanitàries amb tractaments d’aigua adequats. Les bases i estanys també  han d’estar en condicions.

El Canal Salut de la Generalitat de Catalunya ofereix els principals consells de prevenció al: http://bit.ly/RWEOup

Switch to mobile version