Autor Ensenyament
15 Juny 2014 a 11:30

“Per un país de tots, decidim escola catalana”

Marea verda a Barcelona

Imatge de Somescola.cat

Imatge de Somescola.cat

Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana” va arrencar ahir la manifestació convocada per la plataforma Somescola de defensa del model d’escola catalana i la immersió lingüística.

La participació va ser important,tot i com ja es habitual en aquests actes, les xifres donades per uns i altres disten molt. Si des de l’organització es donava la xifra de 100000 persones les que s’havien concentrat, segons els cossos policials aquesta xifra era menor de 30000.

La marxa s’ha desenvolupat pels carrers de Barcelona amb un ambient festiu i amb el color verd com a protagonista, i és que durant aquests dies s’han venut més de 20000 camisetes. També s’hi podien veure banderes independentistes així com gegants i capgrossos, i és que l’ambient ha estat reivindicatiu i festiu en tot moment, no havent-se de lamentar cap incident.

Aquesta mobilització comptava amb el suport de totes les forces polítiques parlamentàries a excepció de PP i C’S i dels principals sindicats com UGT o CCOO.

Al final, i al cap de dues hores d’haver començat la marxa verda, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals va fer la lectura del manifest, on ha demanat tornar a sortir al carrer en defensa de l’escola catalana i en contra de la reforma que proposa el ministre Wert.

Switch to mobile version