Autor Política
27 Juny 2014 a 17:15

Recurs contra l’Ajuntament de Vacarisses pel plec de licitació de les obres de La Coma

De la Cambra de contractistes d’obres de Catalunya

Imatge cedida pel PSC

Imatge cedida pel PSC

La Cambra Oficial de contractistes d’obres de Catalunya ha interposat un recurs contra l’Ajuntament de Vacarisses per vulnerar la llei en el plec de licitació de les obres de La Coma.

La portaveu socialista a l’Ajuntament, Laura Sánchez, va exposar ahir al ple extraordinari urgent, que “no és baladí que un organisme oficial faci aquestes al·legacions i és prou greu que això hagi passat perquè s’està vulnerant el principi de lliure concurrència i es limita la participació d’empreses tècnicament qualificades per a executar aquestes obres”. La socialista també va expressar la seva incredulitat respecte que l’empresa especialitzada en redactar els plecs de la licitació pogués cometre una errada tan greu i demanava responsabilitats tècniques i polítiques.

A més, Sánchez va afirmar que el principal motiu pel qual la COCC ha fet al·legacions al plec de clàusules tècniques i administratives per a la licitació del projecte d’obres de la urbanització de La Coma té a veure amb les exigències desmesurades de classificació professional i tècnica fixades en el plec de condicions.

Així mateix, respecte a la segona al·legació presentada per la CCOC sobre el requisit d’una garantia complementària del 5% i que vulnera l’article 95.2 del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic, Sánchez va declarar que el fet que l’Ajuntament no accepti aquesta segona al·legació “pot comportar acabar en un contenciós-administratiu i novament es perjudicaria els veïns de La Coma, ja que s’hauria de tornar a suspendre la licitació i endarrerir l’inici d’unes obres molt esperades pels veïns”.

Per tant, els socialistes critiquen que la mala praxi del govern “sempre afavoreix els poderosos i acaba perjudicant els més febles que en aquest cas són els veïns i veïnes de La Coma que veuran endarrerir les obres, ja que s’han de rectificar els aspectes que vulneren la llei i tornar a fer l’exposició pública de la licitació”.

Switch to mobile version