Autor Societat
8 Juny 2014 a 11:00

Resultats de l’Informe Òmnibus sobre turisme rural a Catalunya

Informe encarregat per LABturisme (Diputació de Barcelona)

l'Informe Òmnibus sobre turisme rural a Catalunya

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

El Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública ha elaborat l’Informe Òmnibus sobre turisme rural per encàrrec del LABturisme de la Diputació de Barcelona. Segons els resultats, un de cada cinc catalans (18,7%) té pensat fer turisme rural aquest estiu, un percentatge lleugerament inferior al de 2013 però que augmenta a mesura que ens apropem a la capital catalana. D’altra banda, els candidats a turista rural ronden el 25% entre els més joves, els estrangers, els que tenen un major nivell formatiu i els que treballen.

L’estudi va formular preguntes entre finals d’abril i principis de maig a 1.600 persones més grans de 16 anys, residents a Catalunya des de fa almenys un any. Qüestions com “Vostè té pensat fer turisme Rural aquest estiu?”, “On anirà?” i “Per quin motiu no farà turisme rural?”.

Altres dades que ha establert l’informe són que gairebé la meitat (47,6%) dels que tenen previst fer turisme rural aquest estiu triarà un destí català, 3 de cada 10 optarà per viatjar a la resta d’Espanya, i un 16,3%, a l’estranger (proporcions gairebé idèntiques a les de la primavera de l’any passat). A la demarcació de Barcelona (14,6%), el Berguedà encapçala el percentatge d’intenció d’estada (4,7%).

En quant als motius per no fer turisme rural, els motius econòmics signifiquen el 30%, i un 16,8% diu que no farà vacances a l’estiu. 3 de cada 10 entrevistats diuen que no faran turisme rural, perquè prefereixen altres tipus (10,5%) o perquè ja viuen en una zona rural, o per altres raons com tenir segona residència.

Els entrevistats de mitjana edat exposen motius econòmics (de 30 a 59 anys). En canvi, els més joves són els que diuen que no fan vacances, mentre que els més grans són els que més afirmen que no els agrada el turisme rural o els que més al·leguen qüestions d’edat o salut. Els que tenen formació universitària esmenten més que no van a un altre lloc.

 

 

Switch to mobile version