Autor Cultura
9 Juny 2014 a 16:30

S’estrena “Les veus de l’ànima”, un documental sobre el doblatge de l’anime a Catalunya

Joan Pera, Marc Zanni i Núria Trifol són alguns dels protagonistes

Caràtula del DVD del documental "Les veus de l'ànima" de Marc Guerra i Alexandre Hurtado

Caràtula del DVD del documental “Les veus de l’ànima” de Marc Guerra i Alexandre Hurtado // Imatge del web de “Les veus de l’ànima”

A finals d’aquest mes de juny, el vallesà Alexandre Hurtado, i el val·lisoletà Mario Guerra, ambdós estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona, estrenen “Les veus de l’ànima”, un documental nascut com a Treball de Fi de Grau.

El projecte recórre el fenòmen que ha suposat el doblatge de l’anime en català, i tot el que n’ha nascut al seu voltant. L’actor Joan Pera, els germans Albert, Núria Trifol, o l’actor i director de doblatge Marc Zanni són alguns dels protagonistes del documental, que relaten les seves experiències, i ofereixen el seu punt de vista sobre aquesta professió tan poc reconeguda. A més, l’estudi també recull reflexions sobre la mateixa industria del doblatge, la llengua, el fenòmen fan, o el futur de l’ofici.

L’estrena de “Les veus de l’ànima” serà pública i lliure al mateix web del projecte on actualment s’hi pot trobar el primer teaser, així com fotografies i grabacions de les veus dels protagonistes. Tot el seguiment de la investigació, i els detalls de com s’ha dut a terme, es pot realitzar també a través dels perfils socials de Facebook i Twitter del documental.

Poc abans de l’estrena oficial, “Les veus de l’ànima” espera la resposta dels organitzadors del Saló del Manga per saber si el documental será projectat a l’edició d’enguany del certamen, que a més, coincideix amb la trentena edició del mateix.

Switch to mobile version