Autor Entitats
30 Juny 2014 a 14:00

Sortida al Museu d’Història de Catalunya organitzada per Òmnium Terrassa

Serà dijous, 10 de juliol

Museu d'Història de Catalunya

Museu d’Història de Catalunya // Imatge del web Wikimedia Commons

Òmnium Terrassa ha organitzat de cara al dijous, 10 de juliol, una visita al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona. Aquesta visita guiada tancarà el cicle d’activitats  realitzades durant la primera meitat d’any.

L’activitat 300 onzes de setembre, 1714-2014 té com a objectiu fer un recorregut pels 300 anys d’història que han contribuït a la consolidació de l’11 de setembre com a Diada Nacional de Catalunya.

El guia serà Enric Pujol, comissari de l’exposició. En primer lloc s’introduirà els participants a l’escenari del setge de la Barcelona de l’11 de setembre de 1714, l’endemà de la desfeta, la resistència dels ciutadans i ciutadanes a l’opressió borbònica, el període de recuperació i reivindicació de la memòria de la Guerra de Successió i el començament de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

L’exposició finalitzarà amb una mirada a l’actualitat de què significa l’11 de setembre i la gran Diada de 2012. L’exposició romandrà oberta fins el 28 de juliol.

La sortida està programada per dijous de la setmana que ve, 10 de juliol, i començarà a les 16:45h a la porta del Museu d’Història de Catalunya (PL. Pau Vila, 3, Barcelona). El preu especial serà de 2 euros.

Les places per participar-hi seran limitades, així que cal confirmar l’assistència abans del 8 d juliol via correu electrònic a l’adreça terrassa@omnium.cat o enviant el formulari d’inscripció.

Switch to mobile version