Autor Cultura
8 Juny 2014 a 13:00

Terrassa acull la nova seu de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental

S’estrenarà el 9 de juny

Presidència del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Consell Comarcal del Vallès Occidental // Foto: Joan Murcia

El proper dilluns, 9 de juny, a les 18h, la nova seu de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental obrirà les portes en un acte presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell; amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i de la presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza.

Així mateix, la nova seu està ubicada a Terrassa i permet ampliar i millorar les instal·lacions i els recursos humans assignats. Compte amb una superfície de 3.200 m2, i es divideix en tres àrees: àrea de 5 dipòsits i un dipòsit per a formats especials a la planta inferior, àrea de 3 dipòsits en una planta superior, amb moll de càrrega i descàrrega, secció de desinfecció i neteja i magatzems; i àrea principal amb un dipòsit, sala de treball interna, sala de digitalització, dues sales de suports especials per a la preservació de la fotografia.

Per completar els treballs, el Departament de Cultura ha realitzat una inversió de 4.862.634 euros destinats a la construcció i equipament de la nova seu, en els terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa. L’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental – Arxiu Històric de Terrassa custodia actualment un total de 229 fons documentals amb un volum de 4.877 metres lineals de documentació, a més 250 metres lineals més de biblioteca auxiliar i administrativa local, reial i senyorial, notarial religiosa, empresarial i particular. El document més antic custodiat és un fragment de còdex amb escriptura visigòtica datat del segle IX.

La finalitat del nou equipament és preservar, conservar, tractar i difondre el patrimoni documental d’àmbit local i comarcal, per la qual cosa incorpora les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Els serveis que l’arxiu ha prestat als ciutadans i a les administracions en els darrers anys el situa com un referent a Catalunya, tot esdevenint una institució promotora de la innovació i de la gestió del coneixement a la comarca de la del Vallès Occidental.

Switch to mobile version