Autor Societat
4 Juny 2014 a 09:00

Terrassa aposta per la recollida lateral de residus

Millorarà la neteja de la ciutat

recollida lateral de residus

Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del regidor de Neteja i Manteniment Urbà, Pedro Domínguez, i de la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero, ha presentat els nous camions de recollida lateral i els nous contenidors de residus sòlids urbans que des d’avui començaran a prestar servei als carrers de la ciutat.

Per la seva part, l’alcalde de Terrassa ha destacat la millora substancial que implica aquest nou sistema, ja que és més net, més productiu i menys contaminant, i ens permetrà un estalvi de recursos que revertirà en la millora d’altres aspectes de la neteja de la ciutat, especialment a l’entorn dels contenidors”. A més, Ballart ha senyalat el consens amb el que s’ha dut a terme la implantació de la recollida lateral a tot el territori i ha recordat que s’estudiaran altres sistemes de recollida segons les necessitats de les diferents vies de la ciutat.

Així mateix, la passada matinada ja es va instal·lar al barri de Sant Llorenç i durant els deu propers dies també s’implantaran de forma progressiva en diversos punts d’alta densitat i avingudes de la ciutat, donant servei al 25% de la població de Terrassa.

Respecte a la inversió econòmica que s’ha fet es divideix en diferents compres com són tres vehicles recol·lectors per 679.838 euros,  920 contenidors de recollida lateral per 918.000 euros, 228 nous contenidors d’orgànica per 40.342 euros i altres vehicles com, són una escombradora o dos vehicles auxiliars per un total de 280.000 euros. Amb tots aquests canvis es pretén donar compliment al nombre de serveis de recollida necessaris, millorar la imatge i la netedat de les noves bateries i millorar la freqüència en la recollida de voluminosos.

El projecte inicial preveu arribar al 25% de la població que serà la que visqui en zones d’alta densitat, i en avingudes. Podeu consultar més dades al següent dossier.

Switch to mobile version