Autor Economia
9 Juny 2014 a 17:00

Terrassa renova com a Ciutat de la Ciència i la Innovació

El va aconseguir l’any 2010

Imatge decida per l'Ajuntament de Terrassa

Imatge decida per l’Ajuntament de Terrassa

Terrassa va renovar la distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, concedida l’any 2010, en la categoria de ciutats de més de 100 mil habitants, pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. Aquesta distinció es va aprovar el passat 2 de juny, on també es va renovar aquest reconeixement a dinou municipis més de l’estat.

D’aquesta manera, l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va destacar que “la renovació d’aquesta distinció no ha estat un fet casual, sinó que és el resultat de la intensa implicació, feina i lideratge que Terrassa, a través del nostre Ajuntament, universitats, centres tecnològics i empreses innovadores, està tenint en aquesta xarxa de ciutats”, referint-se a la Xarxa INNPULSO, que agrupa actualment els 51 municipis amb la distinció de Ciutat de la Ciència i la innovació. Ballart va afegir que “aquesta renovació demostra que estem fent les coses bé i ens esperona per a continuar treballant en aquesta línia i posicionar-nos en un àmbit tan important com el de la innovació en el context econòmic actual.”

Terrassa participa en dos dels tres grups de treball de la Xarxa INNPULSO (“Nuevas Líneas de Financiación para la Innovación” i “Desarrollo de un Modelo de Ciudad Innovadora”), liderant aquest darrer per encàrrec del Consell Rector d’aquesta xarxa. En aquest grup de treball és justament on s’establiran els criteris que amb tota probabilitat utilitzarà el MINECO en el futur per a prendre en consideració les properes candidatures de ciutats que vulguin optar a aquesta distinció. D’altra banda, en l’Assemblea de la Xarxa INNPULSO que se celebrarà el proper 13 de juny a Barakaldo, està prevista la constitució d’una associació anomenada ARINN (Asociación Red Innpulso) de tots els municipis que ostenten aquest guardó i que desitgin ser-ne membres. Terrassa, per la seva posició destacada en aquesta xarxa, es planteja formar part del grup promotor fundacional.

Switch to mobile version