Autor Societat
29 Juny 2014 a 12:00

Territori i Sostenibilitat licita treballs de manteniment de la xarxa viària per valor de 90 milions d’euros

4.000 quilòmetres de carreteres

Barata

Foto. Sergi Colomer

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació dels treballs de manteniment a la xarxa viària per valor de 90 milions d’euros, durant un període de tres anys. Aquestes tasques abasten prop de 4.000 quilòmetres de carreteres i corresponen a 13 de 30 àmbits de conservació de la xarxa viària que gestiona la Generalitat de Catalunya.

Les actuacions que es desenvolupen tenen com a objectiu garantir un nivell òptim de servei de la xarxa i afavorir la seguretat mitjançant la conservació dels elements constitutius de les diferents vies; com el control i manteniment de l’estat de la calçada, la senyalització vertical i horitzontal, les barreres de seguretat i l’abalisament, el servei d’atenció i ajuda a la vialitat 24 hores els 365 dies l’any i les tasques de vialitat hivernal.

La inversió que es destina a cada àmbit de conservació respon a factors com l’extensió i trànsit de la xarxa viària gestionada o les característiques i condicions climatològiques de l’entorn, que tenen influència en els treballs de manteniment i de vialitat necessaris. A les comarques barcelonines es destinaran 30,6 milions d’euros, a les comarques gironines 25,5 milions, a les comarques lleidatanes 13,2 milions, al Camp de Tarragona 13,1 milions i a les terres de l’Ebre 7,3 milions.

Pròximament, el Departament de Territori i Sostenibilitat licitarà les actuacions de manteniment corresponents als àmbits de conservació d’Igualada, Esterri d’Àneu, Lleida i Tremp, per un valor de 34 milions. Així mateix, es licitaran els treballs d’operativitat dels túnels que gestiona la Generalitat i el Centre de Control de Carreteres de Vic, amb una inversió prevista de més de 41 milions. En total, la Generalitat destinarà al manteniment de la xarxa viària 200 milions per als pròxims tres anys.

Switch to mobile version