Autor Cultura
23 Juny 2014 a 15:30

Una vuitantena de persones participen en un diàleg promogut per Àgora Terrassa

Es va fer a l’Era de la Masia Freixa

Àgora Terrassa

Imatge cedida per Àgora Terrassa

El passat dijous, 19 de juny, va tenir lloc a l’Era de la Masia Freixa un nou diàleg titulat Dialoguem i Aprenem: Pensa en tu. Pensem en nosaltres, organitzat per Comissió Dinamitzadora, i promogut per Àgora Terrassa.

L’acte va tenir com a protagonistes a la Catedràtica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Secretària Executiva d’Ethos Ramon Llull, Begonya Roman; i el psicòleg, escriptor, i participant de la Comissió Política del Pla de Valors de la Generalitat de Catalunya, Xavier Guix. La conversa pretenia  ajudar a respondre les temàtiques plantejades en les preguntes fonamentals que, al llarg del procés Àgora que es va iniciar el novembre de 2013, s’ha formulat ciutadania.

Així mateix, Xavier Guix apuntava que “és molt fàcil demanar al polític que revisi la seva condició, cadascú ha de revisar la seva i preguntar-se: què faig jo per la meva ciutat? què faig jo pel meu veïnat?” També va explicar que el no saber com gestionar la situació actual de complexitat ens fa sentir vulnerables i és factor de vergonya, una emoció social molt personal a tenir present. La vergonya l’amaguem fugint, amb orgull i ego o amb èxit, fent bona cara. Sobre aquest mateix desencant Begonya Roman creu que “la participació ciutadana ha de ser quotidiana més enllà de les que puguin promoure polítics (des de dalt) o les famílies (des de baix)”. Va expressar que la participació no ha de ser un acte heroic només d’uns quants sinó que té més a veure i ha d’identificar-se en el dia a dia, segurament en el lideratge que fan els càrrecs intermitjos i el bon funcionament d’equip amb tasques ben coordinades.

Posteriorment, unes 80 persones es van sumar al diàleg, fent noves preguntes, que van posar de manifest les oportunitats de transformació i millora col·lectives i els frens personals que existeixen en àmbits com l’aprenentatge i els valors o com treballar perquè la nostra ciutat sigui més hospitalària que inhòspita.

Switch to mobile version