Autor Entitats
12 Juliol 2014 a 17:00

Actuacions per millorar la seguretat a Montserrat

Acord entre el Patronat de Montserrat, la FEEC i els Bombers de la Generalitat

Montserrat

Montserrat // Foto.: Sergi Colomer

El passat dijous 10 de juliol, representants del Patronat de la Muntanya de Montserrat, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i els Bombers de la Generalitat han realitzat una nova reunió del Grup de Treball constituït amb l’objectiu de millorar la seguretat al Massís de Montserrat.

Entre els assistents hi havia el Gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio; el President de la FEEC, Jordi Merino; i el cap de la Divisió dels Grups Operatius Especials dels Bombers de la Generalitat, Sebastià Massagué. Aquesta reunió var servir per concretar quines seran les actuacions conjuntes a realitzar de manera més immediata, especialment pel què fa a les diverses vies ferrades obertes a Montserrat, àmbit que preocupa especialment al Grup de Treball, tant per l’alt nombre de practicants que accedeixen, com per la gran diversitat dels nivells físics i tècnics d’aquests participants.

Una de les accions més immediates, és la propera instal·lació d’un plafó informatiu a la via ferrada “La Teresina”, on es recorda l’alt grau de dificultat, preparació tècnica i física que requereix l’activitat, així com també els consells bàsics de la seguretat. Aquest nou panell mantindrà el format i els continguts del panell informatiu ja instal·lat a la via ferrada del “Joc de l’Oca”.

Altres accions tractades el passat dijous se situen dins l’àmbit de la divulgació dels consells bàsics de seguretat i la informació a la població, ja que la Muntanya de Montserrat és un lloc amb una gran afluència de gent de diversa tipologia (turistes, excursionistes, escaladors, etc.) que al seu temps presenten moltes diferències tant en la seva formació tècnica, com en el seu nivell físic. Per a aquest tipus d’accions, el Grup de Treball comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja, que s’ha ofert per treballar conjuntament en la millora de la seguretat a Montserrat.

Switch to mobile version