Autor Política
4 Juliol 2014 a 14:00

Carles Rossinyol defensa els 44 alcaldes investigats per irregularitats en el cobrament de dietes

Acusa Manuel Bustos i el secretari de la Federació de Municipis

Carles Rossinyol i Jordi Font, de CiU Sabadell // Foto: Joan Murcia

Carles Rossinyol i Jordi Font, de CiU Sabadell // Foto d’arxiu: Joan Murcia

Carles Rossinyol, President delegat de l’Àrea d’Hisenda, Recursos Interns i TIC de la Diputació de Barcelona i Portaveu del Grup Municipal CiU Sabadell, ha comentat avui el cas dels 44 alcaldes de la Federació de Municipis que estan sent investigats per una presumpta irregularitat en el cobrament de dietes.

Rossinyol ha reiterat que els alcaldes “no tenien la consciència d’estar cobrant una cosa irregular, fins el punt que ho han declarat a la seva declaració de la renda” i ha assenyalat que aquest cas es deu al “sistema de dietes del senyor Bustos quan va accedir a la primera Federació de Municipis s’ho va arreglar per ell i per extensió va intentar involucrar a totes les persones del seu entorn” i al secretari de la Federació, ja que “la seva funció era que si hi havia alguna persona amb idees lluminoses i gens netes com Bustos a l’hora d’establir un nou sistema de dietes que anava contra la llei, la obligació del secretari era dir que no i informar-ne a la resta de membre de la Federació de Municipis, cosa que no va fer. Fins i tot, existeix algun informe jurídic, encarregat per la Federació de Municipis, en què es deia que s’havien de de manar justificants que no es van demanar als membres de la Federació i es va amagar”.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha estat la promotora de l’acusació en la qual destaquen que els 44 alcaldes haurien rebut sobresous en concepte de dietes i desplaçaments irregulars. Alguns dels alcaldes i alcaldesses implicats serien Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell; Isabel García, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Montserrat Mundi, alcaldessa de Sant Quirze; Ana del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès; Carme García, alcaldessa de Rubí; Mireia Solsona, alcaldessa de Matadepera; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; o Anna Pagans, exalcaldessa de Girona, entre d’altres.

Carles Rossinyol ha posat de manifest que actualment encara s’està discutint el tema i no hi ha cap decisió presa. Ha comentat que “per sort, vivim en una democràcia, amb un règim polític que permet que aquestes coses surtin a la llum, un sistema polític que permet que es puguin investigar i si és il·legal exigir responsabilitats” i “evidentment, si algú s’ha quedat uns diners que no li pertocaven els ha de tornar, i si això implica alguna responsabilitat penal s’ha d’exigir”.

També ha comentat que els membres de la Federació de Municipis “el que han fet o ho faran properament serà cessar el secretari”.

Switch to mobile version