Autor Economia
21 Juliol 2014 a 17:00

Criteria es converteix en el segon accionista de Suez Environnement

A canvi es vendrà les seves participacions a Agbar

Seu de La Caixa a Barcelona

Seu de La Caixa a Barcelona // Imatge del web Wikimedia Commons

Criteria Caixaholding, l’entitat que gestiona les partides accionarials de La Caixa, serà el segon accionista de Suez Environnement durant almenys els pròxims quatre anys. La branca inversora del banc ha signat un acord amb l’empresa francesa pel qual bescanviarà la seves participacions a Agbar (un 24,14% del total) a canvi de 22 milions de l’organització gala, una quantitat equivalent al 4’1% del seu capital.

Els serrells de l’acord, però, permeten a Criteria situar-se en una posició privilegiada en el si de Suez Environnement. I és que, a banda de les accions, l’entitat catalana rebrà 299 milions d’euros en efectiu; una quantitat que, en virtut del pacte rubricat, Criteria haurà d’invertir en participacions de l’empresa francesa fins a fer-se amb un 7% del seu capital. A més, Suez Environnement facilitarà que Criteria compti amb representació en el Consell d’Administració de l’organització gala, així com en el seu Comitè d’Estratègia. A canvi, Criteria es compromet a mantenir la seva inversió a l’empresa durant els pròxims 4 anys.

Per Suez Environnement, líder mundial en la gestió d’aigua i residus, comprar les accions d’Agbar que fins ara tenia Criteria suposarà controlar gairebé el 100% del capital de la societat d’aigües barcelonina, ja que abans d’aquest acord ja n’era el soci majoritari amb més d’un 75% de les participacions. Com a contrapartida, es compromet a vendre a Criteria un 14’5% de les accions d’Aguas de Valencia.

L’acord comportarà, també, canvis en el capital d’Aigües de Barcelona. La Caixa i Agbar han acordat que la branca financera del banc es quedarà un 15% d’Aigües de Barcelona. D’aquesta manera, Agbar haurà de desprendre’s d’un 15% de les seves accions de l’empresa que s’encarrega de la gestió metropolitana de les aigües però seguirà sent-ne el soci majoritari amb un 70% del capital total. La Caixa i AMB, amb un 15% cadascú, es repartiran la resta.

Switch to mobile version