Autor Entitats
18 Juliol 2014 a 15:30

El Denim Shop-Art convertirà Terrassa en la capital del texà

El certamen es celebrarà a principis d’octubre

Maria Costa, presidenta sènior de l'entitat TerrassaCentre; l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l'arquitecte Pau Duran; i Jordi Viciana i Teo Tarres, creadors de la mascota del Denim Shop-Art

Maria Costa, presidenta sènior de l’entitat TerrassaCentre; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l’arquitecte Pau Duran; i Jordi Viciana i Teo Tarres, creadors de la mascota del Denim Shop-Art // Foto: Anna Mestre

Aquest matí l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; la presidenta sènior de l’associació de comerciants TerrassaCentre, Maria Costa; l’arquitecte Pau Duran, i el productor Josep Viciana, han ofert una roda de premsa per presentar el certamen Denim Shop-Art. Es tracta d’una iniciativa de dinamització comercial innovadora basada en el teixit denim – el teixit dels pantalons texans – que es desenvoluparà duran els primers dies d’octubre.

Jordi Ballart ha presentat la proposta afirmant que “estem segurs de l’èxit i per tant, de la continuïtat” i ha volgut agrair a l’entitat TerrassaCentre el fet d’haver-hi implicat l’ajuntament “perquè això vol dir implicar tota la ciutadania”. Ballart ha exposat l’objectiu principal de la Denim Shop-Art, aconseguir la capitalitat comercial de Terrassa relligant la tradició tèxtil, i del modernisme industrial, a través d’una iniciativa que barreja el comerç, la cultura, la moda, l’esport i, sobretot, que gira al voltant del teixit.

L’alcalde ha assegurat que “es tracta d’un projecte innovador i agosarat” que no pretén ser una activitat aïllada sinó que es farà coincidir amb altres activitats relacionades amb el tèxtil per tal de donar-li visibilitat internacional. D’aquesta manera, amb la “voluntat de capitalitat i lideratge internacional tèxtil” de Terrassa, s’aprofitaran els dies de la celebració del Denim Shop-Art per acollir també a la ciutat l’assemblea de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). Ballart ha afegit que aquesta iniciativa pretén “ajudar a la dinamització econòmica i turística de la ciutat” i es preveu “que acabi formant part de les activitats programades periòdicament a Terrassa, com ara la Fira Modernista o el Festival TNT”.

Maria Costa, per la seva banda ha remarcat que la iniciativa del Denim Shop-Art s’enfoca en “fer sorprenent allò que és diferent” per tal d’evitar ser una ciutat “clònica” més. En aquesta línia ha destacat la original organització de l’esdeveniment a càrrec de Pau Duran, que té previst ocupar tota la Rambla. D’aquesta manera Costa ha afirmat que “volem ser cogestors d’aquest espai públic” i “pretenem que tota la societat civil s’impliqui en l’esdeveniment”.

El disseny de l’espai, desenvolupat per l’arquitecte Pau Duran, pretén articular totes les variants que en formaran part, en un espai de passejada que s’allunyi de qualsevol circuit comercial estàndard. D’aquesta manera es col·locaran aleatòriament contenidors industrials a mode de botigues pop-up al llarg de tota la Rambla per tal que les marques i botigues tinguin un espai per mostrar les seves peces, i alhora s’integraran en aquest circuit els teixits comercials ja existents, com per exemple, els bars i terrasses.

A més a més, també hi haurà activitats orbitals que es desenvoluparan al capdamunt de la Rambla, com per exemple els tallers de reciclatge de roba (swapping), de costumització, un mercat de denim de segona mà o un espai dedicat als artesans i nous creadors. No obstant això, també hi haurà activitats especials organitzades a altres punts del centre de la ciutat, com per exemple escenaris musicals a la Plaça Vella, al Raval i a la Plaça Salvador Espriu; al mNCACTEC una passarel·la de moda a càrrec dels alumnes de l’Institut del Teatre de Terrassa, i una exposició de cotxes tunejats per alumnes del batxillerat artístic dels IES de la ciutat; serveis de perruqueria i barberia, i restauració. També s’habilitarà un skatepark al Parc dels Catalans, i una zona de graffiters davant del mateix Parc, amb l’objectiu d’augmentar la franja de públic de l’esdeveniment.

Finalment, Josep Viciana, de Neptuno Films, ha presentat la mascota del Denim Shop-Art, creada per Teo Tarres. Es tracta d’en Tex, un ruc detectiu que es creu que és un cavall, i té la particularitat d’estar fet amb peces de texà reciclades. Viciana i Tarres van desenvolupar tota una sèrie d’animació al voltant d’aquest personatge, i recentment TV3 ha decidit coproduir-la.

El projecte del Denim Shop-Art, que compta amb un pressupost inicial d’entre 80.000 i 100.000 euros, “és un projecte viu” segons Maria Costa, que encara pot patir modificacions però que pretén esser un èxit que es pugui repetir de cara als anys vinents.

Switch to mobile version