Autor Societat
31 Juliol 2014 a 14:00

El Departament d’Habitatge fomentarà la rehabilitació d’edificis

L’Ajuntament de Castellbisbal subvencionarà els propietaris

L'Ajuntament subvencionarà els propietaris

L’Ajuntament subvencionarà els propietaris // Imatge cedida per l’Ajuntament de Castellbisbal

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castellbisbal atorgarà subvencions als propietaris perquè facin els informes d’avaluació, inspecció tècnica o de cèdula d’habitabilitat, durant el mes de juliol. Aquests ajuts compten amb un pressupost total de 50.000 euros, i amb aquests, es preveu cobrir el cost total que comporta elaborar aquests informes per part dels tècnics competents, i sempre seguint els barems inclosos en les bases aprovades per regular la convocatòria.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament pretén que els ciutadans de Castellbisbal puguin accedir a les subvencions que s’obriran després de l’estiu, una línia d’ajuts que es destinaran a la rehabilitació d’edificis de residència col·lectiva promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dins d’un Pla de suport als Ajuntaments; un pla que té l’objectiu d’estimular l’activitat econòmica i millorar la qualitat de vida, i per a participar del qual és imprescindible presentar els informes abans esmentats.

El deure legal dels propietaris d’edificis, tal com resen diverses lleis aprovades pel Govern de l’Estat com de la Generalitat, és mantenir-los en condicions de seguretat i salubritat, però la realitat social i econòmica de les famílies en el context de crisi actual no afavoreixen aquest tipus d’inversions.

El regidor d’Habitatge, Alberto Matallanas, ha expressat que “les administracions cal que donin ajuts i facilitin la conservació i manteniment dels edificis, sobretot en un municipi com Castellbisbal, que és una població consolidada on les possibilitats de créixer i construir nous edificis és limitada“, i que “la rehabilitació del parc d’habitatges construïts és un instrument necessari per garantir la seguretat i la millora de les zones urbanes“. Per Matallanas, “aquestes convocatòries de subvencions en matèria d’habitatge són l’expressió de la prioritat política municipal en les polítiques d’habitatge i socials“.

Switch to mobile version