Autor Societat
12 Juliol 2014 a 13:00

El Ministeri de Treball inspecciona les prolongacions de jornades il•legals del Banc Sabadell

Les denúncies s’han fet a Alacant, València, Múrcia, Barcelona i Balears

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

 

El Ministeri de Treball ha donat ordres a les Inspeccions provincials perquè segueixin la seva labor inspectora, en relació a la denúncia per allargament de jornada il·legal presentada al Banc de Sabadell. Les denúncies van ser realitzades a Alacant, València, Múrcia, Barcelona i Balears.

La CGT s’ha entrevistat amb el Coordinador de Relacions Laborals del Ministeri de Treball qui ha explicat que les denúncies, parades en les Inspeccions provincials al centralitzar-se a Madrid, tornen a les inspeccions d’origen amb instruccions que prossegueixin la seva labor inspectora.

L’empresa per tant, ja no té més motius per a no complir el requeriment de la Inspecció de Treball d’Alacant i fer-lo també a la resta de províncies. Les condicions són les següents:

  1. Implantació d’un adequat i efectiu sistema de control i registre de les hores extraordinàries realitzades, indicant data de realització i forma de compensació.
  2. Abonament de les hores extres realitzades o compensació per temps equivalents de descans retribuïts.
  3. Resum mensual i informe trimestral al Comitè d’Empresa de les hores extra realitzades, especificant les seves causes.
  4. Adopció de les mesures oportunes per a garantir que les hores extraordinàries es realitzen de forma voluntària en tot cas.
  5. Implantació de mesures amb la finalitat de reduir progressivament les hores extraordinàries habituals.

CGT Catalunya denuncia que les jornades il·legals s’han convertit en habituals davant l’escàs personal que té el Banc Sabadell, tant en la xarxa d’oficines com en els serveis centrals.

Finalment el sindicat, veu totalment inacceptable que en una situació de crisis com l’actual una gran empresa com la de Banc Sabadell, no solucioni amb rigor i fermesa aquesta situació il·legal, que entre altres coses suposa defraudar cotitzacions a la Seguretat Social i impostos a Hisenda pública.

Switch to mobile version