Autor Sanitat
12 Juliol 2014 a 18:00

El Teatre Municipal La Sala acollirà una Marató de donació de sang

El proper dimarts, 15 de juliol, de 10h a 22h

La Marató de donació de sang de l'any passat // Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

La Marató de donació de sang de l’any passat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

El proper dimarts, 15 de juliol, de 10h a 22h, el Teatre Municipal La Sala acollirà la 12a Marató de donació de sang de Rubí, que organitza el Banc de Sang i Teixits (BST), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. La campanya, promocionada amb l’eslògan Dona’m una part de tu té l’objectiu d’assolir un nou rècord de donants a la ciutat, que l’any passat va reunir 272 persones, de les quals 232 van poder donar sang.

Aquest any, per tal de mobilitzar el màxim nombre de persones del Vallès Occidental, s’ha posat en marxa l’etiqueta #MSangRubi, per tal de fer-ne difusió a través de les xarxes socials.

Les Maratons de donació de sang es conceben com jornades festives, que compten amb la participació de diverses entitats, institucions i empreses particulars, que s’hi impliquen tot organitzant activitats lúdiques durant el dia, amb l’objectiu de sensibilitzar la població perquè adquireixi l’hàbit de donar sang. Cada dia calen 1000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

Qualsevol persona amb bona salut i uns requisits concrets pot donar sang: tenir 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en el cas de les dones, no estar embarassada. Al web de Donar Sang es poden resoldre els dubtes més freqüents sobre els requisits.

Switch to mobile version