Autor Societat
13 Juliol 2014 a 10:00

Germà Gordó: “Amb la transparència ens en sortirem amb el compromís de tothom”

La jornada ha estat a la cloenda de Justícia i Transparència organitzada al CEJFE

Germà Gordó, conseller de Justícia // Imatge del web Wikimedia Commons

Germà Gordó, conseller de Justícia // Imatge del web Wikimedia Commons

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va afirmar en el marc de la cloenda de la jornada Justícia i Transparència, organitzada pel CEJFE, i acompanyat pel  director del CEJFE, Xavier Hernández, i la directora del Programa de polítiques de transparència de la Generalitat, Núria Bassols que, “amb la transparència ens en sortirem amb el compromís de tothom” i ha afegit: “serem capaços de ser més transparents si polítics, administracions, corporacions, ciutadans i mitjans de comunicació sumem”.

A més, Gordó va manifestar en el seu discurs que a Catalunya hi haurà eines noves com la Llei de la Transparència i una nova llei electoral i va recordar també les mesures per a la transparència en les quals treballa el Govern català. Sobre aquestes mesures va dir que “són conseqüència del treball conjunt amb les institucions que exerceixen un control sobre les administracions.” Va remarcar que “Catalunya disposa de molts elements que contribueixen a la transparència i al control de les administracions públiques, més enllà de la judicatura, com per exemple la Sindicatura de Comptes o l’Oficina Antifrau.”

Seguint la línia, el titular de Justícia va explicar que en el seu govern, la promoció de la transparència i la lluita contra la corrupció són clares prioritats, per tal de què la justícia esdevingui ràpida i eficaç. Alhora va especificar els objectius que es proposen, els quals senyala la necessitat de més jutges i magistrats per tal de fomentar la transparència.

Gordó va acabar el seu discurs fent una reflexió sobre el paper de l’estat espanyol i es va preguntar: “com es pot fer una llei de transparència i parlar d’iniciatives en aquest sentit si impulsen una reforma de la  Llei orgànica del Poder Judicial que atempta contra la llibertat d’expressió dels jutges i magistrats o si allunyen la Justícia de la ciutadania amb la seva  proposta de demarcació i planta.”

Switch to mobile version