Autor Cultura
20 Juliol 2014 a 09:30

iClassics revoluciona i ressuscita els clàssics literaris

Els llibres del futur

Algunes de les il•lustracions dels llibres d’iClassics Collection

Algunes de les il•lustracions dels llibres d’iClassics Collection // Imatge del web d’iClassic Collection

iClassics Productions és una start-up barcelonina que inverteix en la cultura universal, concretament en els grans clàssics de la literatura, enriquint-los amb totes les possibilitats que ofereix la tecnologia (il·lustracions, OTS i efectes especials, entre d’altres). L’objectiu és fer arribar la literatura a totes les generacions creant una experiència més enllà de la lectura.

D’aquesta manera, van llençar al mercat la seva primera app anomenada iPoe Collection formada per dos volums de relats d’Edgar Allan Poe il·lustrats i interactius. A dia d’avui ja han aconseguit més de 750.000 descàrregues, 13.300 valoracions, i una puntuació de 5 estrelles. Aquesta app pionera també els va fer guanyar el Publishing Innovation Award al millor llibre de ficció en l’edició de l’any passat a Nova York.

Després d’aquest primer èxit van decidir encetar un crowdfounding a la plataforma Kickstarter, amb la que van aconseguir més de 88.000 dòlars, que els van permetre poder fer un llibre físic d’una de les apps.

Ara, iClassics Productions es proposen ampliar la seva oferta amb un nou volum de iPoe Collection, així com relats de més autors clàssics com ara H.P. Lovecraft, Kafka o C. Dickens. Per aquest motiu han llençat un crowdfounding a Espanya a través de la plataforma Crowdcube, per tal d’aconseguir el capital que els permeti llençar al mercat aquesta nova oferta literaria del futur. La quantitat sol·licitada és de 195.000€, i a dia d’avui ja compten amb el 50% aconseguit. A més, aquesta plataforma també permet als usuaris que vulguin invertir en el projecte, que puguin comprar participacions de l’empresa, el conegut equity founding.

Per a més informació sobre la proposta es pot consultar la web d’iClassics Colection.

Switch to mobile version