Autor Notícies
18 Juliol 2014 a 16:15

Innovació, internacionalització i comercialització, les claus d”Accelera el creixement’

Bona valoració del programa

Lliurament de diplomes // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Lliurament de diplomes // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

48 empreses del territori van rebre ahir, per part del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i del president de PIMEC, Josep González, uns diplomes que acrediten la seva participació en la segona edició del programa Accelera el creixement, impulsat per totes dues institucions amb la col·laboració dels Centres Locals de Servei a les Empreses (CLSE), i que té l’objectiu d’avançar en la recuperació econòmica. L’acte de lliurament va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona.

El president Esteve va definir el programa com una expressió “del dinamisme i la iniciativa del país, de la seva clara vocació emprenedora i ferma voluntat innovadora“, alhora que feia una crida a continuar “treballant tots plegats, cooperant, innovant, repensant els models de negoci, aprofitant les oportunitats tecnològiques i facilitant la internacionalització de les empreses“.

El 50% de les empreses que han participat en aquesta segona edició d’Accelera el creixement tenen entre 10 i 50 treballadors, un 60% són del sector industrial, i totes elles tenen com a principal motivació la internacionalització. A més, comarcalment estan ubicades als Vallesos, un 32% a l’Oriental i un 20% a l’Occidental. El president va recordar que la diputació mostra constant “suport a les polítiques locals de creació, consolidació i creixement de les empreses“, cosa que es tradueix en “l’acompanyament a 11.503 projectes empresarials, tant de creació com de consolidació“. Els participants valoren positivament l’expeiència, i els resultats han estat satisfactoris, per tant, la Diputació i el PIMEC la repetiran, i ampliaran a 101 CLSE, de tal manera que “el 31 de juliol començaran a treballar 50 empreses més“.

A l’acte d’ahir també hi van intervenir dues participants de la primera edició, de les empreses Grup Carinsa i Fermí Bohigas SA, el president del PIMEC, Josep González, i el vicepresident primer de la Diputació, Ferran Civil, que va voler remarcar dos trets característics del programa: la col·laboració públicoprivada i el seu suport a la petita i mitjana empresa. Civil també ha glossat la figura del ponent de la jornada, Sanjay Peters, que és doctor en Economia per la Universitat de Cambridge i especialista en economia internacional i mercats emergents, i que va pronunciar una conferència que porta per títol El creixement empresarial davant el repte de les economies emergents.

Switch to mobile version