Autor Natació
9 Juliol 2014 a 17:00

Irene García de Dios ha quedat onzena en les series matinals del Campionat d’Europa Júnior de natació

200 metres papallona

Irene García de Dios

Irene García de Dios // Imatge cedida CN Terrassa

Irene García de Dios, nedadora del CN Terrassa, ha participat avui a la prova de 200 metres papallona del Campionat d’Europa Júnior de natació que es disputa a Holanda fins diumenge. Era el seu debut internacional  recollint el testimoni d’Albert Puig, el darrer nedador del club en competir en la màxima competició continental d’aquesta categoria.

El tècnic Francesc Xavier Reina havia destacat que García de Dios es trobava en “les condicions òptimes” per afrontar la cita internacional després de completar la fase de preparació amb la selecció estatal júnior. Reina considera que la presència a l’Europeu representa “un premi en ella mateixa”.

Per als 200 metres papallona partia com a setzena millor amb una marca de 2.18.35 aconseguida a l’abril a Palma de Mallorca. Reina havia assenyalat que l’objectiu era millorar el registre “i, a partir d’aquí, veure què passa”, ja que  les setze primeres nedadores es classificaven per a semifinals, però dins les seleccionades, només n’hi poden haver dues del mateix país.

Finalment, la nedadora del Club Natació Terrassa Irene García de Dios s’ha classificat en una magnífica onzena posició en les sèries matinals de 200 m papallona, però malauradament aquesta onzena plaça assolida no permetrà a la nedadora egarenca disputar les semifinals, atès que ha estat la tercera espanyola .

García de Dios s’ha quedat a seixanta-nou centèsimes de la segona nedadora espanyola, Carmen Rico, que ha estat setena amb 2.16.16. Carmen Balbuena ha establert la millor marca amb 2.11.79, mentre que Laura Rodríguez ha finalitzat dotzena amb 2.17.46.

L’egarenca, que ha nedat pel carrer dos, ha estat quarta de la primera sèrie amb un esplèndid crono de 2.16.84, un segon i mig per sota de la seva marca personal, els 2.18.35 que va assolir a Palma de Mallorca el mes d’abril i que la situaven setzena en la llista d’inscrites. García de Dios ha passat en 30.28 pels 50 metres, en 1.05.31 pels 100 i en 1.40.63 pels 150 metres. La italiana Marina Luperi ha guanyat la sèrie amb 2.12.98, per davant de l’alemanya Lisa Katharina Hoepink, segona amb 2.14.19, i de la txeca Alena Benesova, tercera amb 2.16.55.

Switch to mobile version