Autor Cultura
5 Juliol 2014 a 11:45

La Festa Major de Terrassa ja ha començat!

Primer dia amb molt ambient

[wzslider info=”true”]

La Festa Major de Terrassa 2014 es va iniciar ahir a la tarda amb la ja tradicional baixada del Drac de Terrassa, que acompanyat pels tabals i traient foc pels queixals ha recorregut el camí que porta des de la seva cova de Sant Llorenç fins el Raval de Montserrat. L’itinerari que recorria era la carretera de Matadepera, el carrer Major de Sant Pere, les places Rector Homs i Creu Gran, carrer Nou de Sant Pere, Placeta de la Font Trobada i finalment el Raval.

Mentre s’esperava a la comitiva, el vestíbul de l’Ajuntament de Terrassa es feia la tradicional encesa del ciri de Festa Major, que ha anat a càrrec de Marc Galí, impulsor de la recuperació de les festes tradicionals a Terrassa i membre de diversos grups de cultura popular i tradicional de la ciutat. Un acte que ha estat presenciat per l’alcalde Jordi Ballart i que es realitza en honor als sants patrons de la ciutat. Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí amb l’objectiu d’espantar la pluja durant els dies de Festa Major.

Després de l’habitual repicada de campanes, entrava al Raval, amb gran expectació, el Drac de Terrassa qui ha realitzat el primer ball davant d’un nombrós públic i de les autoritats que omplien el balcó, entre les que s’hi trobaven Amadeu Aguado, Jordi Ballart, Alfredo Vega , Josep Rull, Manel Pérez, Gabriel Turmo, Carme Labòria entre d’altres.

Llavors ha arribat el moment de fer el pregó (140704 Pregó Festa Major 2014), que enguany anava a càrrec de sis infants de la Xarxa de Biblioteques Públiques. Un a un van anar descrivint la ciutat dels seus somnis, tot començant amb un “Somio que la meva ciutat…”. Una de les frases més aplaudides del pregó va ser “i que arreglin ja les fades aquestes retallades”.

Tot seguit, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart va fer l’obertura oficial de la Festa major desitjant una bona festa a tothom i acabant amb “un Visca Terrassa i Visca Catalunya”.

Després va ser el torn de gegants, capgrossos i bastoners. Amb els Ministrils del Raval posant la música, van ballar els Gegants Vells de Terrassa, la Robesa i la Pepona, els Gegants Nous, el Ramonet i l’Estefania, o els Gegants Modernistes, en Magí i la Roseta. Els Bastoners de Terrassa, tant els grans com els petits també van anar fent torn de presència per realitzar els seus ball de bastons.

Llavors va arribar un dels moments esperats de la tarda, la de l’elecció del Capgròs de l’any, que enguany ha estat per Salvador Cardús.

Després del ball de Nans, del torn novament de Gegants, Bastoners de Terrassa, i del Drac de Terrassa acompanyat pel drac infantil de Terrassa, tots ells ben assistits en tot moment per la música del Ministrils, es va donar per finalitzat aquest primer acte amb el ball de l’Estepera per tots aquells que el volguessin ballar.

Ja al vespre, dels actes més importants, que hi havia eren el Raval Infernal, que com sempre va omplir el Raval de Montserrat de foc, diables i dracs. Enguany hi participaven les colles egarenques amb el Drac de Terrassa, els Diables de Terrassa, la Colla de Diables de Sant Pere Nord, el Bitxo del Torrent Mitger i les colles convidades dels Diables de Vilassar de Mar i el Drac de Reus.

Mentre, els parcs dels Catalans era l’escenari del concert protagonitzat per Txarango i una mica més tard, un cop finalitzat aquest, la plaça Vella s’omplia de gent per veure l’actuació la Troba Kung-fú, que va delectar al públic amb els seus els ritmes mestissos. La gent va gaudir d’aquesta actuació, i fins i tot es va poder veure algun que altre pilar entre el públic i alguna bengala. I és que la gent va agafar amb ganes aquest primer dia de Festa.

 

Switch to mobile version