Autor Ensenyament
12 Juliol 2014 a 14:00

La FUB i La Caixa signen un conveni per donar 10 ajuts de 2.500€ a estudiants

Els alumnes hauran de realitzar treballs de tipus social

Acord entre la FUB i La Caixa per donar ajuts als estudiants

Acord entre la FUB i La Caixa per donar ajuts als estudiants // Imatge cedida per la FUB

La Fundació Universitària del Bages (FUB) ha signat un conveni de col·laboració amb l’Obra Social “La Caixa” pel qual l’Obra Social d’aquest banc atorgarà 25.000 euros per a la creació d’un fons d’ajuts a l’estudi. Segons explica la FUB, aquests ingressos es destinaran especialment a alumnes de famílies amb rendes baixes així com amb discapacitat física. Els criteris acadèmics, però, també es valoraran per concedir les ajudes.

Amb aquestes ‘Beques FUB-La Caixa’ tan sols uns 10 alumnes podran beneficiar-se d’una dotació econòmica de 2.500€ per fer front a les despeses de matrícula. A més, aquesta desena d’afortunats hauran de realitzar 375 hores en projectes i institucions de tipus social per tal de rebre els diners.

Tant la FUB com La Caixa coincideixen en dir que aquest és un bon mecanisme per ajudar les famílies amb menys ingressos que, d’altra banda, s’han vist afectades per la davallada de beques i la instauració d’un model educatiu cada vegada menys personalitzat. El darrer any van haver un total de 23 alumnes beneficiats per aquestes ajudes.

Segons la FUB, la injecció de diners per part de La Caixa és beneficiós per al programa de beques de la institució universitària manresana, que, de cara al curs que ve, comptarà amb tres línies d’ajut a l’estudi. Les beques són complementaries amb les de capital públic.

Switch to mobile version