Autor Entitats
5 Juliol 2014 a 11:00

L’Agència Catalana de l’Aigua llença l’aplicació mòbil PlatgesCat

La iniciativa informa sobre prop de 300 platges catalanes

Imatge de l'aplicació PlatgesCat

Imatge de l’aplicació PlatgesCat // Imatge cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua va activar el passat dimecres 2 de juliol una nova aplicació per mòbils, i també consultable a través del web de l’Agència. Aquest aplicatiu, anomenat PlatgesCat, informa en temps real sobre la previsió de qualitat de l’aigua, la bandera de salvament i socorrisme, el temps i la possible presència de meduses així com la seva perillositat, de prop de 300 platges catalanes. L’aplicació, disponible en 7 idiomes, va dirigida a la població en general i al turisme.

Imatge de l'aplicació PlatgesCat

Imatge de l’aplicació PlatgesCat // Imatge cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua

A banda de la informació en temps real, també és possible consultar detalladament les característiques de les platges, els possibles fenòmens naturals que es poden donar al litoral català, així com també avisos de possibles incidències que es puguin registrar a la costa durant tot l’estiu. Cal tenir en compte que aquest aplicatiu aporta informació d’aquelles platges on es desenvolupen controls periòdics sobre la qualitat de l’aigua o bé on hi ha servei de salvament i socorrisme. Per tant, no s’aporta informació sobre platges retirades o petites cales que no disposen d’aquests serveis.

PlatgesCat es pot descarregar o consultar a través de l’enllaç http://aca-web.gencat.cat/aca/platgescat/landing/ca/index.htm o bé mitjançant el codi QR que apareix a sota. Es tracta d’un aplicatiu mòbil gratuït, disponible per a telèfons intel·ligents amb sistemes operatius Android, i en pocs dies també per mòbils Apple. Si no es vol descarregar l’aplicació es pot consultar en versió pàgina web des del mòbil, o bé des de l’ordinador.

Codi QR per accedir a l'aplicació PlatgesCat

Codi QR per accedir a l’aplicació PlatgesCat

L’aplicació desenvolupada per l’Agència Catalana de l’Aigua, compta amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Protecció Civil, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General de Turisme, l’Institut de Ciències del Mar, i els ajuntaments costaners catalans.

L’Agència Catalana de l’Aigua està duent a terme el pla de vigilància de la qualitat de les platges per a l’estiu de 2014, que va començar l’1 de juny i s’allargarà fins al 15 de setembre.

Durant aquest període, que compren 16 setmanes de control, igual que a l’estiu del 2013, es faran 8 controls analítics per garantir la qualitat de l’aigua a les zones de bany del litoral, donant així compliment als postulats de la Directiva europea d’aigües de bany (2006/7/CE) i del Reial Decret 1341/2007.

Enguany els dos mostrejos que s’han dut a terme per tal de controlar la qualitat de l’aigua han revelat que prop del 94% de les platges catalanes han obtingut una qualificació d’excel·lent, uns registres molt similars als registres de l’estiu passat.

Switch to mobile version