Autor Societat
13 Juliol 2014 a 12:00

A principis de juliol els embassaments de les conques internes es situen al 83% de la seva capacitat

En l’últim any ha disminuït 11 punts

Evolució bianual dels embassaments de Siurana i Riudecanyes

Evolució bianual dels embassaments de Siurana i Riudecanyes // Imatge cedida per l’Agència Catalana d’Aigües

Els embassaments de les conques internes de Catalunya estan, actualment, prop del 85% de la seva capacitat (576 hm3), 11 punts menys que l’any passat (94% i 654 hm3 emmagatzemats). De totes maneres, s’ha constatat que en els últims mesos les reserves embassades han variat lleugerament.

El sistema Ter-Llobregat es situa al 85% de la seva capacitat (518 hm3), 10 punts menys que l’any passat. L’embassament de Boadella es situa al 62%, 29 punts menys que fa un any. I per últim, els embassaments de Fois, Siurana i Riudecanyes es situen al 94, 97 i 79% respectivament, volums similars als de fa un any.

Amb aquestes reserves s’assegura que es cobriran les demandes d’aproximadament 15 mesos, però tot i així cal fer u nús eficient de l’aigua i continuar estalviant.

Switch to mobile version