Autor Opinió
4 Juliol 2014 a 13:30

Quines són les teves estaques?

El teu pensament pot canviar la teva vida

CC Llicència d'atribució Flickr, per jesus-leon

CC Llicència d’atribució Flickr, per jesus-leon

Diuen que els elefants als circs estan lligats a una estaca, i que quan són petits, és de la seva grandària, però després creixen i aquesta sembla ridícula enfront de les seves grans dimensions. No obstant això, quan hi ha un incendi, els elefants no s’escapen i cal deslligar-los, perquè se segueixen creient que, com quan eren petits, aquesta estaca no els permet deixar-se anar. Fins a aquest punt es creuen incapaços, que podrien morir sense intentar-ho! Això ens ocorre a tots alguna vegada, que les pors es converteixen en enemics del nostre desenvolupament, i ens lliguen a vells fracassos que a dia d’avui no representen qui som.

Potser fa temps et van deixar plantat, et vas quedar en blanc en una presentació o vas faltar a una promesa, però això no significa que la teva relació actual no vagi a prosperar, que no puguis fer avui grans presentacions, o que no siguis capaç de complir el que promets. Podem canviar, i podem triar què volem, tot i que hi hagi dificultats en el camí, però només hi ha un obstacle capaç d’arrabassar-nos al cent per cent qualsevol altra possibilitat que tinguem de triomfar o aconseguir els nostres somnis, si li deixem agafar terreny dins de nosaltres: la por. Per això és tan important identificar-ho i aprendre a vèncer-ho.

Totes les pors tenen la seva raó de ser, l’important és que siguem capaces d’aprendre el que hagin d’ensenyar-nos, per poder ser prudents i estalviar-nos problemes innecessaris, sense que ens paralitzin i es converteixin en amos de la nostra destinació. El que ocorre és que la majoria de les nostres pors tenien una raó de ser originària que ja no té fonament, com li ocorre a l’elefant quan creix i ja té força suficient per deixar-se anar, i no obstant això seguim ancorats a aquesta por, i no ens adonem que el que temem no és real, no existeix, i només és enemic nostre dins de la ment, i per això és dins de la ment on hem de vèncer primer la batalla.

“Només hi ha una força més poderosa que l’energia atòmica i l’electricitat…”, deia Einstein, i jo afegiria que només hi ha una força capaç d’enfrontar-se en igualtat de condicions a una gran por: “…la voluntat”.

Si ens centrem en el que volem; en la carretera que conduïm en lloc de posar focus en l’arbre que volem evitar, podrem aconseguir el que volem, i no hi haurà estaca, per petits i fluixos que siguem, capaç de detenir-nos.

Beatriz Ariza Rossy

Filòsofa, coach i escriptora

www.filocoaching.com

Switch to mobile version