Autor Entitats
5 Juliol 2014 a 12:00

Sabadell Capital, nova filial de Banc Sabadell a Mèxic

Sabadell Capital, la nova filial a Mèxic, ha d’aconseguir 1.500 milions d’euros el 2016

banc sabadell

Banc Sabadell, després d’obtenir els permisos corresponents ha iniciat operacions a Mèxic a través de la nova filial Sabadell Capital, societat financera d’objecte múltiple (SOFOM), dirigida al finançament  especialitzat en pesos mexicans i dòlars de projectes energètic, infraestructures i altres sectors.

L’objectiu d’aquesta filial és aconseguir una inversió de 1.500 milions d’euros el 2016. Per aconseguir l’objectiu té el suport internacional de Banc Sabadell i equips especialitzats a Nova York, Miami, Madrid i Barcelona des d’on es dóna suport a la consolidació del nou negoci a Mèxic.

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, considera que l’inici de les activitats de Banc Sabadell a Mèxic és “una actuació estratègica en un mercat que coneixem bé i que considerem molt interessant per al nostre desenvolupament internacional. Un primer pas en la nostra intenció d’obtenir una llicència bancària que ens permeti operar com a banc comercial, a partir de 2015. En aquesta primera etapa, iniciem les nostres operacions com a SOFOM, amb dos dels nostres productes més sòlids i on veiem a més a més grans oportunitats de creixement”.

La construcció d’aquesta filial es emmarcada dins el nou pla director a tres anys (Pla Triple 2014-2016) de Banc Sabadell  el qual es centra en la transformació interna, la rendibilitat del negoci i la internacionalització operativa.

La nova SOFOM permetrà a Banc Sabadell avançar en el seu projecte d’internacionalització i consolidar el marcat de project finance i finançament corporatiu a Mèxic, on des de fa 20 anys es té una oficina a la capital.

Sabadell Capital disposa d’un equip format per 21 persones, dirigides  per Francesc Noguera, i ubicada a Mèxic DF, però té una oficina a Monterrey (Nuevo León), ciutats on es concentren la major part del mercat potencial on es dirigeix Sabadell Capital.

Banc Sabadell a Amèrica

Banc Sabadell coneix bé el mercat mexicà ja que des de 1991 és present al país on hi ha hagut  instal·lada una oficina durant 15 anys. A més Jaume Guardiola va ser vicepresident i director general de Bancomer, el primer banc de Mèxic, en la seva anterior etapa professional.

La xarxa d’oficines de representació a Amèricaestà coordinada des de l’oficina de Banc Sabadell a Miami. La sucursal compta amb una llicència de full international branch i desenvolupa negocis de banca privada i corporativa enfocada a particulars i empreses que operen als Estats Units i altres països de l’àrea iberoamericana.

Switch to mobile version