Autor Cultura
5 Juliol 2014 a 10:45

Salvador Cardús, Capgròs de l’Any

Desvelat un del secrets més ben guardats

Salvador Cardús

Salvador Cardús // Foto: Sergi Colomer

Un dels actes més interessants d’ahir al Raval, era saber quin seria el Capgròs de l’Any. Els capdidats escollits enguany pel Casinet de l’Espardenya eren: Rosa Boladeras (Actriu triomfadora al teatre, a la televisió i al cinema); Salvador Cardús (És el sociòleg titular de Catalunya. Membre del Consell de la Transició Nacional, professor, tertulià, conferenciant i educador); Just Casas (Carismàtic professor d’Història.

La Suri

La Suri // Foto: Sergi Colomer

Anarcosindicalista de la CNT); Luna Cohen (Cantant brasilera establerta a Terrassa); Rafael Comes (Erudit de la història de Terrassa); Joan Gómez (activista cultural incansable i pal de paller de l’activitat social i teatral de la parròquia de la Santa Creu), Joan Martínez (Músic de músics i inventor de tota mena de mogudes); Joaquim Navarro (Per haver expressat el seu ideal independentista amb il·lusió i fermesa enmig d’un ambient familiar federalista); Toni Solanas (dinamitzador de la cultura popular terrassenca);  Mariona Tomàs (Periodista), Carlos Trujillo (Propietari del restaurant La Parada) i Rosa Maria Vives (Impulsora de l’Ateneu).

Era l’acte central de l’inici de Festa Major, i tothom estava expectant. Al mig del Raval, com ja es habitual, el Capgròs, tapat amb una tela negra. Finalment, després de ser destapat, tothom va poder veure que el Capgròs de l’Any era en Salvador Cardús. L’alcalde de Terrassa va baixar a buscar-lo per fer-lo pujar a la balconada i de pas invitar al Capgròs de la Suri a pujar també amb ells en homenatge a l’artista que ens ha deixat no fa molt.

Salvador Cardús

Salvador Cardús i Ros (Terrassa, 12 de juny de 1954) és un sociòleg, periodista, escriptor, i doctor en Ciències Econòmiques català. Actualment és professor titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual ha estat degà entre 2009 i 2011.

Salvador Cardús

Salvador Cardús // Foto: Sergi Colomer

Com a investigador ha treballat en el camp de la sociologia de la religió i de la cultura, l’anàlisi dels mitjans de comunicació i també de les identitats nacionals.

Ha publicat nombrosos articles en revistes nacionals i internacionals especialitzades com Papers, Qüestions de Vida Cristiana, Sistema; Revista de Catalunya; Idees; L’Espill; REIS; Diàlegs; International Social Science Journal; Trípodos; Perspectiva Escolar; Hermes; Zer; Les Temps Modernes; Human Rights Review; Transversal, etc.

Com a conferenciant, manté una intensa activitat divulgadora, especialment en temes d’educació, nacionalisme i immigració.

Col•labora regularment a la premsa i a diverses revistes del país i actualment és membre del Consell de la Informació de Catalunya del Col•legi de Periodistes, del Consell Assessor de l’Institut Europeu de la Mediterrània, de l’Observatori Català de Civisme i de la Fundació Paco Candel, entre d’altres.

Switch to mobile version