Autor Natació
30 Juliol 2014 a 18:00

Sarai Gascón participarà en el Campionat d’Europa de Natació Adaptada

La nedadora disputarà un total de 7 proves

Sarai Gascon

Sarai Gascon // Imatge cedida pel CN Terrassa

La nedadora del Club Natació Terrassa Sarai Gascón participarà entre el 4 i el 10 d’agost vinents en el Campionat d’Europa de Natació Adaptada, que tindrà lloc al Paiter van den Hoogenband Swimming Stadium d’Eindhoven, a Holanda. Aquesta instal·lació ja va acollir el Campionat del Món de Natació Adaptada el 2010. La competició dels propers dies reunirà uns 400 nedadors, provinents de prop de 40 països.

Gascón afronta aquesta cita amb la màxima ambició: participarà en un total de set proves, cinc d’elles individuals i dues de relleus. La primera serà el dilluns 4, en els 50m lliures S9, una prova de la qual és actualment la campiona del món. Al marge de voler aconseguir la medalla d’or, la nedadora té la il·lusió d’establir un nou rècord del món d’aquesta distància: “la meva millor marca és 29.05, de manera que estic a només una centèsima del registre, en mans d’una llegenda en el món de la natació adaptada, la sud-africana Nathalie Du Toit”, explica.

Gascón també es mostra molt convençuda de les opcions que té en la prova dels 100m lliures S9, que es disputaran el dimecres, dia 6, i en els 100m papallona S9, que tindran lloc el diumenge, 10. “Vaig ser plata en els 100 papallona i bronze en els 100 lliures al Mundial de Mont-real de l’any passat, però no serà fàcil repetir, atès que les meves rivals són europees, majoritàriament angleses, i també competiran a Eindhoven”.

Així mateix, Gascón participarà el divendres, 8, en la prova dels 200m estils SM9, prova en la qual pretén “lluitar pel podi, encara que cada vegada sóc més velocista i em queden una mica llargs”, i també disputarà els 100m esquena S9 el dissabte, dia 9, “per tal de mantenir la tensió competitiva tots els dies”, tal com ha expressat.

La terrassenca completarà la seva participació en aquesta cita amb dues proves de relleus, el 4x100m lliures, dissabte 9, i el 4x100m estils, el diumenge dia 10.

El programa de proves, doncs, és el següent:

Dilluns 4: 50m lliures S9

Dimecres 6: 100m lliures S9

Divendres 8: 200m estils SM9

Dissabte 9: 100m esquena S9 i 4x100m lliures

Diumenge 10: 100m papallona S9 i 4x100m estils

Switch to mobile version