Autor Societat
21 Juliol 2014 a 14:00

Troben una bala de canó medieval al camí de la Senyora de la Mola

És anterior al segle XIV

Imatge del web Trail Sant Llorenç del Munt

Imatge del web Trail Sant Llorenç del Munt

Segons informa el blog Trail Sant Llorenç del Munt, recentment s’ha trobat una bala de canó medieval al camí de la Senyora a la Mola.

La bala, d’uns 45 mm de diàmetre és una pedra fosca i pesada de tipus basàltic, amb un treball humà per la seva forma arrodonida. Isidre Pastor, membre de l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya, ha comentat que és una bala de canó i tot indica que seria d’una bombarda, arma en què s’hi usaven bales de pedra. A més, s’ha concretat que la munició podria ser anterior al segle XIV. Tot i així, Pastor també ha comentat que la pedra podria haver estat trasllada al massís.

La troballa la van fer dos coneixedors de Sant Llorenç del Munt, Amadeu Pagès i Josep Puig, aquest segon membre fundador del grup d’escaladors Yayüs. A més de conèixer el parc des de la vessant excursionista i esportiva, els dos han estudiat restes històriques del massís, com ara la Bassa de la Calçada o el poblat ibèric del turó de Sant Joan.

Switch to mobile version