Autor Societat
26 Juliol 2014 a 15:00

Wapsi.org, una aposta de compra solidària

Hi participen 200 botigues i 50 ONG

Logotip de Wapsi.org

En el context actual de crisi, les administracions públiques i moltes empreses privades redueixen les ajudes a les ONG, i és per això que Wapsi.org es presenta com una plataforma solidària gratuïta, que utilitza el comerç a través d’Internet per generar valor social.

Wapsi.org té enllaços directes amb una gran quantitat de botigues en què tots els productes i els serveis estan al mateix preu, però la diferència és que Wapsi.org rep un percentatge de les vendes, i el destina a l’ONG que esculli el comprador. D’aquesta manera, col·laborar és més fàcil, perquè només s’ha d’accedir a la pàgina de Wapsi.org, triar la botiga i seleccionar l’ONG a la qual es vol destinar l’aportació.

Per ara, es pot col·laborar amb 50 ONG, més de la meitat, catalanes, i de diversos àmbits com la salut, discapacitats, infància, Drets Humans, cooperació al desenvolupament, la integració social, el respecte pel medi ambient o la defensa dels animals. Totes són associacions declarades d’utilitat pública o fundacions no lucratives: AccioNatura, Alianza por la Solidaridad, Afanoc,  Aspace Catalunya, Associació Catalana per al Parkinson, CEAR, ECOM, FEDER, Fundació Arrels, Fundació MONA, Global Humanitària, Medicus Mundi Madrid, ONG Rescate Internacional, Pallapupas, Pallassos sense Fronteres, Sonrisas de Bombay o StopSida, són algunes d’elles. Totes les aportacions que Wapsi.org rep de les botigues, i transfereix a aquestes entitats, estan auditades.

Pel què fa a les botigues, n’hi ha 200 al directori, entre d’altres, Fnac, Imaginarium, Sarenza, Decathlon, Toys ‘R’ us, La Casa del Libro, Iberia, eDreams, Telepizza, Eltenedor.es, Carrefour, Groupalia, Atrápalo, Redcoon o Europcar.

La iniciativa Wapsi.org és impulsada per la Fundació Equilibri, una entitat sense ànim de lucre de Catalunya, que neix amb l’objectiu d’aconseguir donacions per les ONG i alhora sensibilitzar la societat sobre la importància que tenen la col·laboració i la solidaritat. El nom wapsi significa “vapor d’aigua” en quechua, i el nom fa referència a que la Fundació Equilibri creu que a través de petites aportacions regulars es poden aconseguir grans coses. És per això que aposta per un model de compra solidària, esperant que es converteixi en un habitual per als compradors, i així poder mantenir el treball de les ONG a llarg termini.

Es pot trobar Wapsi.org a la web, esmentada més amunt, i també a través de diverses xarxes socials: FacebookTwitterGoogle+ i Pinterest.

Switch to mobile version