Autor Societat
30 Agost 2014 a 14:00

Aprofita l’estiu per iniciar una dieta equilibrada

El consum d’aliments més lleugers és un bon començament

Imatge: Wikicommons

Imatge: Wikicommons

Amb l’arribada del bon temps, els hàbits alimentaris canvien. Segons els consells que ens dóna la Generalitat de Catalunya, durant aquests mesos es recomanable consumir aliments lleugers i baixos en calories com amanides, fruita, verdura i carn o peix a la planxa, en lloc de guisats o plats molt grassos i calents.

La hidratació, el primer. A l’estiu, abans de res, cal procurar que tota la família estigui ben hidratada, especialment els nadons i les persones grans, doncs corren major risc de deshidratar-se. L’aigua fresca ha de ser la beguda de referència encara que també són molt saludables els batuts, els sucs de fruita naturals i les infusions.

El més indicat en una dieta estival és prendre aliments amb una baixa aportació energètica ja que no necessitem realitzar àpats forts per mantenir la calor corporal. Preferentment doncs, s’han d’alleugerir els plats i les sopes fredes, el gaspatxo o les amanides són els entrants més indicats. Si volem prendre hidrats, el millor és que siguin integrals ja que són més nutritius i saludables.. I per les postres, fruita de temporada, un batut de fruites o un gelat —sense abusar-ne. .

Pel que fa la fruita, és important que en prenguem tres racions al dia (meló, síndria, préssec, etc.), ja que tenen un alt contingut d’aigua i, per tant, ens aporten hidratació. A més, és important prendre llegums, que tenen molts nutrients, i optar per la llet desnatada o semidesnatada, que porta menys greixos.

Prioritzar aliments frescos, de producció local i de temporada, cuinar amb oli d’oliva, preferentment verge extra, i utilitzar poca sal són algunes de les claus per portar una dieta equilibrada. I no ens oblidem de fer esport!

Switch to mobile version