Autor Cinema, teatre i televisió
27 Agost 2014 a 11:00

Aquesta setmana no et perdis…

Dimecres 27, dijous 28 i divendres 29 d’agost

"Districte 9"

“Districte 9”

Dimecres

TVE

Aquesta setmana sessió de clàssics a les 22.30 amb “La ventana indiscreta”.

Un dels films més famosos del gran Alfred Hitchcock estrenat l’any 1954. Explica la història del fotògraf professional L.B. Jeffries, qui es veu obligat a romandre al seu apartament després de patir un accident laboral pel qual acaba amb una cama enguixada. La seva xicota, el visita habitualment, igual que la seva fisioterapeuta, però aquestes visites no són suficients per distreure’l, i decideix observar des de la seva finestra allò que succeeix a l’edifici del davant a través d’uns binocles.

Alfred Hitchocock és el rei del suspens, i aquesta pel·lícula, nominada a quatre Oscars, n’és un dels millors exemples. Director pioner del gènere, el britànic va donar forma a un estil molt particular en el que la càmera podis substituir la mirada d’una persona. Reconegut com el millor cineasta, en aquesta cinta treballa amb dos dels seus actors predilectes, Grace Kelly i James Stewart.

Telecinco

A les 22.30 cinefília amb “Agua para elefantes”.

Jacob, un estudiant de veterinària de la Universitat de Cornell, estava a punt d’enfrontar-se a l’examen final quan els seus pares moren en un accident de trànsit, deixant-li una gran quantitat de deutes que havien assumit per pagar la seva educació. Desesperat, i sobretot, desil·lusionat, Jacob comença a treballar al circ dels germans Bazin, dirigit per un home misteriós anomenat August, on s’encarrega de la cura dels animals, inclosos els quatre cavalls que la preciosa dona de l’amo, Marlena, utilitza per l’acte principal de l’espectacle. Quan una de les eugues es posa malalta, August la reemplaça per una elefanta dolça i sorprenentment intel·ligent anomenada Rosie, a qui Jacob s’encarrega d’ensinistrar. Al cap de poc temps, Jacob s’enamora de Marlena, provocant la ira del seu marit, que descarregarà no només sobre ells dos, sinó també sobre Rosie.

La pel·licula, dirigida per Francis Lawrence i estrenada l’any 2011, compta amb les interpretacions de Robert Pattinson, Reese Withserspoo i Cristoph Waltz com a protagonistes.

TV3

A les 21.55 drama i romanticisme amb “Novembre dolç”.

Dirigida per Pat O’Connor i estrenada el 2001, aquesta cinta americana explica la història d’en Nelson, un executiu de publicitat que només pensa en la seva feina. Un dia, quan es decideix a renovar el carnet de conduir, coneix causalment a una noia que és completament oposada a ell: vitalista, esbojarrada, enamorada de la vida. Intrigats l’un per l’altre, decideixen tenir una curiosa relació: es donaran un mes de prova per conèixer-se i després, cadascun seguirà el seu camí.

Aquesta tendra pel·lícula amb guió de Paul Yurick i Kurt Voelker compta amb Charlize Theron i Keanu Reeves com a parella protagonista.

———————————————————————-

Dijous

TVE

A les 22.30 continua la reemissió de la miniserie “Los mosqueteros”.

Estrenada a RTVE el 30 de juliol d’enguany, la miniserie de la BBC produïda al 2014 basada en el clàssic d’Alejandro Dumas compta amb Luke Pasqualino, Tom Burke, Howard Charles i Santiago Cabrera per donar vida a D’Artagnan, Athos, Porthos i Aramis respectivament.

La història explica com a la França del segle XVII, els mosqueters Athos, Porthos i Aramis lluiten per protegir la pàtria i el rei dels seus enemics. Al mateix temps, el jove D’Artagnan, que busca venjança per la mort del seu pare, es convertirà en el seu millor aliat per enfrontar-se al cardenal Richelieu.

———————————————————————-

Divendres

La2

A les 22.20 més cinema clàssic amb “Rocco y sus hermanos”.

Aquest divendres “El Cine de La2” ofereix la pel·lícula italiana estrenada l’any 1960 i dirigida pel famós Lichino Visconti.

El film explica la història de Rosaria i els seus quatre fills, Simone, Rocco, Ciro i Luca, que es veuen obligats a abandonar la seva terra natal, Lucania (l’actual Basilicata), per emigrar a Milan a buscar feina i oportunitats que els permetin millorar les seves condicions de vida. Allà es troben amb Vicenzo, el germà gran, que treballa com a constructor però que està relacionat amb el món de la boxe.

Un drama que compta amb les interpretacions d’Alain Delon, Renato Salvatori, Annie Girardot, Katina Paxinau, Claudia Cardinale, Spiros Focas, Max Cartier, Rocco Vidolazzi, Roger Hanin, Paolo Stoppa i Suzy Delair, entre d’altres.

TV3

A les 21.55 la gran pel·lícula amb “Districte 9”.

Aquesta superproducció dirigida per Neil Blomkamp, i estrenada l’any 2009, és una de les pel·lícules modernes de ciència ficció més conegudes.

La Terra va tenir el primer contacte alienígena fa 30 anys. No eren científics, no eren guerrers, eren refugiats d’un planeta moribund. Els vam acollir, i els van recloure al Districte 9, però la situació del gueto a hores d’ara és insostenible. El que al principi era una ubicació temporal mentre les nacions de la Terra decidien què fer amb ells, s’ha convertit en la seva residència habitual per tres dècades, i la paciència, tant dels alienígenes com dels humans s’està esgotant. Multi-National United, la companyia de seguretat encarregada de vigilar als extraterrestres, no es preocupa del benestar dels refugiats, sinó de fer-se amb la tecnologia armamentista alienígena per treure extraordinaris beneficis econòmics de la seva venda i comercialització. Tot això genera un caldo de cultiu que està a punt d’explotar violentament.

En aquesta història actors com Knneth Nkosi, Vanessa Haywood, Jason Cope, David James, Mandla Gaduka i Sharlto Copley, entre d’altres, ens faran de guies pel Districte 9.

Switch to mobile version