Autor Política
5 Agost 2014 a 13:00

CiU proposa al Congrés ampliar el permís de paternitat a 4 setmanes

Vol fomentar la implicació de l’home en la cura dels fills

Lourdes Ciuró, diputada al Congrés per CiU // Imatge del web de CiU

Lourdes Ciuró, diputada al Congrés per CiU // Imatge del web de CiU

La portaveu d’Igualtat de CiU al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuró, defensa que s’ampliï el permís de paternitat, dels 13 dies actuals a 4 setmanes, per naixement, adopció o acolliment, a partir del proper 1 de gener de 2015. Aquesta mesura pretén avançar en la conciliació i corresponsabilitat pel què fa a la cura dels fills.

La diputada proposa que aquestes dues setmanes que s’afegirien al vigent permís de paternitat puguin ser intransferibles entre ambdós progenitors, i que no coincideixi amb el permís de maternitat; d’aquesta manera, es facilitaria que el menor gaudís el màxim temps possible en companyia dels seus progenitors.

Des de CiU, així, es fa una aposta per la igualtat efectiva entre homes i dones pel què fa a la conciliació de la vida familiar, personal i laboral, i es creu necessari que les responsabilitats familiars es reparteixin de manera equitativa. Per aconseguir-ho, doncs, cal reestructurar el sistema de permisos de maternitat i de paternitat, i és amb aquest objectiu que CiU ha reivindicat amb diverses iniciatives parlamentàries l’ampliació del permís de paternitat. En cas que no s’avanci en aquesta direcció, Ciuró considera que es continua perjudicant el desenvolupament professional de la dona, creant un marc de desigualtat, donat que no es fomenta la implicació de l’home en l’atenció dels fills.

La diputada vallesana troba a faltar una política decidida per part del govern de l’Estat que avanci en una conciliació i corresponsabilitat efectiva en la cura dels fills, cosa que creu que es fa palesa en la manca de concreció del recentment aprovat Pla d’Igualtat aprovat en el Congrés.

La Proposició no de Llei de CiU estableix que es garanteixi l’entrada en vigor de l’1 de gener de 2015 de la Llei 9/2009, de 6 d’octubre, d’ampliació de la durada del permís de paternitat en els casos de naixement, adopció o acolliment; i que s’efectuin les modificacions necessàries per tal que aquestes dues setmanes de nova aplicació siguin un instrument al servei de la conciliació i de la corresponsabilitat. Per això, el seu gaudi no pot coincidir amb la suspensió per maternitat, i també que sigui intransferible entre els progenitors, amb l’objectiu que el menor pugui gaudir el màxim temps possible dels seus dos pares.

Switch to mobile version